Demokratik Sağlık Sen’e Bağlı Sağlık Personeli 750 Ek Ödemeyi Sağlık Bakanlığı’na İade Etti

Demokratik Sağlık Sen’e Bağlı Sağlık Personeli 750 Ek Ödemeyi Sağlık Bakanlığı’na İade Etti

Demokratik Sağlık Sen’e Bağlı Sağlık Personeli 750 Ek Ödemeyi Sağlık Bakanlığı’na İade Etti  Sağlık Bakanlığı’nın yeni yayınladığı Ek Ödeme Yönetmeliğine tepki gösteren Türkiye genelindeki yüzlerce sağlık çalışanları,...

Demokratik Sağlık Sen’e Bağlı Sağlık Personeli 750 Ek Ödemeyi Sağlık Bakanlığı’na İade Etti  Sağlık Bakanlığı’nın yeni yayınladığı Ek Ödeme Yönetmeliğine tepki gösteren Türkiye genelindeki yüzlerce sağlık çalışanları, Demokratik Sağlık Sen tarafından düzenlenen eylemde, hesaplarına yatan 750 TL ek ödemeyi Sağlık Bakanlığı’na iade etti.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ek ödeme yönetmeliğine eleştirilerde bulunan Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, birçok sağlık çalışanının Sağlık Bakanlığı tarafından bu ay yapılan taban ek ödeme tutarlarını bakanlığın hesabına iade ettiğini belirtti.

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ve sağlık çalışanları, 12 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın açıklaması yaptı. Yönetmelikte eksik buldukları alanlarla ilgili eleştirilerini sıralayan Demircan, taban ek ödeme ile ilgili yapılan ödemelerde neredeyse 45 kat farklılık yaşandığını ifade ederek birçok sağlık çalışanının bakanlık tarafından bu ay yapılan taban ek ödeme tutarlarını Sağlık Bakanlığının hesabına iade ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Ek Ödemeyi Elimizin Tersi ile İtiyoruz

Demircan, “Yönetmelikte eksik olan konular var. Sağlık çalışanlarını ayrıştıran, birinci basamaktaki arkadaşlarımızı, YÖK kadrolarında olan hekim arkadaşlarımızı ve il sağlık müdürlüğü, adli tıp kurumu ile hudut sahiller sağlık genel müdürlüğünde görev yapan arkadaşlarımızı kapsam dışı bırakan bu yönetmeliği elimizin tersi ile itiyoruz. Bu yönetmeliğin bir ceza yönetmeliği olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğin 6. maddesinde uyarma, kınama, kademe ilerlemesi ve aylıktan kesme cezalarının sistematik olarak 1 ila 3 ek ödeme döneminde ödenmeyeceği yönünde ifade var. Bu da Anayasa’ya ve Devlet Memurları Kanunu’na aykırı. Bir suçtan dolayı iki ceza verilemez. Demokratik Sağlık Sen olarak hukuk müşavirliğimiz çalışmalarını yürütüyor. Yakın zamanda maddenin yürütmesinin durdurulması için dava açacağız” dedi.

Ek Ödemede Genel Bir Revizyona Gidilmeli

Taban ek ödeme ile ilgili de eleştirilerini sıralayan Demircan, “Birçok kurumda arkadaşlarımız, bakanlık tarafından bu ay yapılan taban ek ödeme tutarlarını Sağlık Bakanlığının hesabına iade etti. Arkadaşlarımızın insanca yaşayabileceği nitelikte aylık almalarını istiyoruz. Ek ödeme yönetmeliğinde de aralık ayından beri tek kalem maaş ödemesi beklerken, sağlık çalışanlarına yeniden bir bordro düzenlemesi sağlandı. Bu, arkadaşlarımızın emekliliklerine yansımıyor. Bakanımız sosyal medyada 2008 sonrası göreve başlayan hekim arkadaşların sosyal haklarıyla ilgili bir düzenlemeye gittiklerini belirtti ama Sağlık Bakanlığında sadece hekim arkadaşlarımız çalışmıyor. Sayısı 600 bini bulan diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımız var. 2008 sonrası göreve başlamış birçok kamu görevlisi arkadaşımız var. 5510 sayılı yasa zaten kanayan bir yara. Bununla ilgili de genel bir revizyona gidilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.