Derinkuyu Suvermez Köyü

Derinkuyu Suvermez Köyü

Suvermez Köyü Haberleri, Derinkuyu Suvermez Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Suvermez Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Nevşehir Köyleri Arasında Yer Alan Suvermez Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Derinkuyu Suvermez köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Suvermez köyü son dakika gelişmeleri, Suvermez köyüne özgü yemekler, Derinkuyu Suvermez köyünün tarihi, Suvermez köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Suvermez köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Suvermez, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Suvermez Köyü Resimleri ve Suvermez köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Derinkuyu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Derinkuyu Nevşehir Arası Kaç Km? Derinkuyu Hava Durumu? Nevşehir Köyleri ve Derinkuyu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Nevşehirlı iseniz Nevşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Nevşehirlı Ünlüler arasında Derinkuyu Suvermez Köyünde doğan biri var mı? Derinkuyu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Suvermez, Nevşehir ilinin Derinkuyu ilçesine bağlı bir kasabadır.

Suvermez kasabası, Derinkuyu’ya 7 km, Nevşehir’e ise 37 km uzaklıktadır.

Mahkeme kayıt defterleri olan Şer’iye Sicillerine göre, köyün adı su kuyularından gelmektedir. Bu su kuyularından su çekmek külfetli iştir. Saatlerce kuyu başında sırada bekleyen insanlar öncelik kapmak için birbirleriyle münakaşa ve kavga ederlermiş. Köy kethüdası ve yiğitbaşı (köylerin güvenliğinden sorumlu kişi) bunları kadının önüne çıkarırlarmış. Her gün aynı durum olduğundan kadı köylüleri tanır hale gelmiş; kapıdan girer girmez "geldi yine su vermezliler" demeye başlamış ve Şer’iye defterlerine de dava hakkında su vermezlilerin davası diye yazılmaya başlanmış. Böylelikle köyün adı Suvermez olarak ortaya çıkmıştır.

Köyün Rumca adı Filidon'dur. Bizans dönemindeki adı olan Phloïta ya da Phlogita'dan gelmektedir.

Suvermez kasabasının en büyük gelir kaynağı tarım ve son yıllarda hayvancılıktır. Tarım ürünü olarak en ön sırada fasulye gelmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.