Develi Çukuryurt Köyü

Develi Çukuryurt Köyü

Çukuryurt köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Çukuryurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Çukuryurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Develi Çukuryurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukuryurt köyü son dakika gelişmeleri, Çukuryurt köyüne özgü yemekler, Develi Çukuryurt köyünün tarihi, Çukuryurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukuryurt köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çukuryurt, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir mahalledir.Kayseri ili, Develi İlçesine bağlı, Develiye 34 Km uzaklıkta, Zamantı nehri kıyısına kurulmuş bir yerleşim yeridir. Köy halkı; Artvin, Erzurum, Selanik ve Yerli kökenli insanlardan oluşmuş bir insan topluluğudur.Mahalleye gelen Muhacir diye adlandırılan insanlar, 93 Harbi diye adlandırılan Türk-Rus Harbi sırasında, zamanın gençleri askere gitmiş ve yaşlılar ile çocuklar ise Anadolu'ya doğru göç etmişlerdir. Köy şu an projesi devam eden Gümüşören Barajı havzasında kalacaktır. Gümüşören Barajı Zamantı Nehri üzerinde bulunan Frakdin köprüsünün yaklaşık 2 km akış yukarısında olup sulama ve enerji üretimi amaçlı bir tesistir. Baraj talveg kotu 1270 m, kret kotu 1294 m, kamulaştırmaya esas teşkil edecek maksimum su kotu ise 1292 m’dir. Bu kapsamda Çukuryurt mahallesinin 1292 m kotu ile Zamantı Nehri arasında kalan bir kısım arazisi su tutulmaya başlandıktan sonra Gümüşören Barajı rezervuarında kalacaktır.Kayseri il merkezine 120 km, Develi ilçesine 34 km uzaklıktadır.
 

 

Çukuryurt , Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukuryurt  Köyü Resimleri ve Çukuryurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Develi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Develi Kayseri Arası Kaç Km? Develi Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Develi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Develi Çukuryurt  Köyünde doğan biri var mı? Develi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.