Develi Gazi Köyü

Develi Gazi Köyü

Gazi köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Gazi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Gazi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Develi Gazi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gazi köyü son dakika gelişmeleri, Gazi köyüne özgü yemekler, Develi Gazi köyünün tarihi, Gazi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gazi köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayseri İli Develi İlçesine bağlı bulunan Kasabamız, Develi'ye 18 km uzaklıktadır.Gazi, Develi'nin bir beldesidir. Kasabanın kurucusu Türkmen aşireti olarak söylense de başka bir rivayete göre mahallenin geçmişinin Suriye göçmeni Lekvanik aşiretine dayandırılmaktadır. Ancak Lekvanik (rivayet: Lek-Vanik ya da Lervanik) aşireti hakkında kaynaklar ihtilaflı bilgiler sağlamaktadır. Kimi kaynaklar Çorum-Kürt kökenli derken kimi kaynaklarda Suriye-Türkmen boyu olarak nitelemektedir. Görüşlerden birine göre Türkmen aşireti zorunlu olarak Osmanlı zamanında Halep ilinde bulunan Rakka mevkiinde iskân edilmiş, bunlardan ayrılan bir aile de Gazi Köy'ü kurmuştur.Kasabanın kurucularından olan Türkmen Aşiret Reislerinden birisinin adının Gazi olduğu ve Gazi ismini bu şahıstan aldığı söylenmektedir.Kuruluş tarihi ise 1703 ile 1710 arasıdır. Kasaba, 1989 yılına kadar köy iken 1989 tarihinden sonra Belediye olmuştur. Cebren ve hile ile kasaba unvanı seçim dönemlerinde yapılan çalışmalar sonucu muhafaza edilmiş olsa da, 2013 yılında çıkan Belediyeler kanunu ile tekrar köy sınıfına geçiş olmuştur.Köy, tarihi boyunca çevre köyler tarafından bilinmiş ve köy halkı büyük şehirlerde yaptıkları işler ile kendilerinden söz ettirmiştir. Köy nüfusu geçmiş yıllarda Büyük Şehirlere verdiği göçler sonucu İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde büyük kitlelere sahip olmuştur. Şehirlere göç eden mahalle nüfusu mahalleden ilk çıkan kişinin mesleğini takip etmiştir. Bu nedenle şehirde yaşayan Gazi Köylüler ağırlıklı olarak Fayans, İnşaat, Boya-Badana veya Parkeci olarak geçimlerini sağlamaktadırlar. Bu örnekten yola çıkarak, sürü psikolojisi sonucuna varmak söz konusu olabilir.Kasabada, 2000 yılının resmi nüfus sayım verilerine göre 3.546 kişi yaşamaktadır ve 2004'te seçmen sayısı 1.706 dır. Göç, nüfusu azaltmıştır. Kasabada 511 hane vardır.

Gazi , Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gazi  Köyü Resimleri ve Gazi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Develi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Develi Kayseri Arası Kaç Km? Develi Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Develi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Develi Gazi  Köyünde doğan biri var mı? Develi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.