Develi Havadan Köyü

Develi Havadan Köyü

Havadan köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Havadan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Havadan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Develi Havadan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Havadan köyü son dakika gelişmeleri, Havadan köyüne özgü yemekler, Develi Havadan köyünün tarihi, Havadan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Havadan köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Havadan, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir mahalledir.'Havadan Baba külliyesi' adında bir yapıtı bulunmaktadır. Bu yapı iki yüz yılı aşkın bir mimariye sahiptir. Selçuklular'dan kalma bir eserdir. Havadan Mahallesi ipekyolu üzerinde bulunmasından dolayı bu külliye kervanların konaklamasında da kullanılmıştır. Zamanla deforme olan yerleri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun restore edilmiştir.Kayseri il merkezine 131 km, Develi ilçesine 45 km uzaklıktadır. Yolu asfaltır. Şıhlı kasabası ve Yeni Köy'le çok yakındır. Havadan Mahallesi'nin 2 tane mezrası (Oluk ve Canbaz) bulunmaktadır. Köy yerleşim olarak dağlık bir yere kurulmuştur. Maden yatakları bakımından zengin bir bölgedir. Hâlen faaliyette olan 5 işletme vardır. Dolayısı ile mahalledeki göç olayı bir nebze de olsa durmuştur.

Havadan, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Havadan Köyü Resimleri ve Havadanköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Develi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Develi Kayseri Arası Kaç Km? Develi Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Develi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Develi Havadan Köyünde doğan biri var mı? Develi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.