Develi Tombak Köyü

Develi Tombak Köyü

Tombak köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Tombak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Tombak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Develi Tombakköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tombakköyü son dakika gelişmeleri, Tombakköyüne özgü yemekler, Develi Tombakköyünün tarihi, Tombakköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tombakköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tombak, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı Tombak sanatından gelmektedir. Geçmişte bu mahallede tombaklama yapılırmış.(bu sanatın şu an izi bile yoktur) Tombak nedir? Bakır ve bakır alaşımlarından mamul parçaların "altın-cıva" amalgamı yardımıyla yaldızlanmasına tombaklama, bu şekilde altın kaplama yapılmış eserlere de tombak denir. Yukarı tombak denilen bölgesinde eski mağaralar galeriler ve ilkel yaşamlardan örnekler vardır mahallede bulunan mezarların genişliği eskiden büyük yerleşime sahip olduğu göstermektedir bununlar birlikte oluşma ihtmali yüksek olan afet nedeni ile (kale denilen mağara ve galerinlerin çökmesi) köy taşınmıştır yeni yerleşim yeri eski yerleşim yerinden uzak değildir yemekleri:pırtımpırt,dolazPırtımpırt ( tetri ) : Kurutulmuş asma ( üzüm )yaprağı ve çeşitli baklıyatlarınkarışımıyla yapılan leziz bir yemektir.Dolaz'ın yapılışı : Ev yapımı nişe ( Nişasta )ile pekmez ve su karıştırılarak kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca servis tabağına alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı eklenerek servis edilir.Kayseri il merkezine 93 km, Develi ilçesine 6 km uzaklıktadır.

Tombak, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tombak Köyü Resimleri ve Tombakköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Develi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Develi Kayseri Arası Kaç Km? Develi Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Develi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Develi Tombak Köyünde doğan biri var mı? Develi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.