Develi Yenice Köyü

Develi Yenice Köyü

Yenice köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yenice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Yenice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Develi Yeniceköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniceköyü son dakika gelişmeleri, Yeniceköyüne özgü yemekler, Develi Yeniceköyünün tarihi, Yeniceköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniceköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenice, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir mahalledir.Tomarzanın Turanlı mahallesinden göç eden halktan oluşmaktadır.kayseriye tekirden kışın yollar açık olursa 74 yollar kapalı olursa aşağı yoldan 120 km olurZamantı ırmağı mahallenin içinden geçer.. 98 yılında açılmış olan süt mandırası vardı. Değişik iç çekişmelerle mandıra gibi bir mahallenin temel ekonomisini kalkındıracak bir tesis köy halkının bir kısmının kıskançlığıyla yok edilmiş olup bu dönemden sonra köy bir daha bir araya gelemedi...

Yenice, Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenice Köyü Resimleri ve Yeniceköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Develi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Develi Kayseri Arası Kaç Km? Develi Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Develi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Develi Yenice Köyünde doğan biri var mı? Develi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.