Develi Zile Köyü

Develi Zile Köyü

Zile köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Zile köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Zile köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Develi Zile köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Zile köyü son dakika gelişmeleri, Zile köyüne özgü yemekler, Develi Zile köyünün tarihi, Zile köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Zile köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Zile , Kayseri'ye bağlı Develi kasabasının bir mahallesi iken belediye olmuştur.Sümerler devrinde bölgenin adı Batı Şamiya olarak geçmiş, ilerleyen yıllarda Kral Yolu ve İpek Yolu bu bölge için kullanılmıştır. Ticaret yollarının kesin noktasında kurulmuş bir yerleşim yeridir.Coğafi yerleşim olarak iki dağın arasında yüzü kuzeyde Sultan Sazlığı'na bakan bir yerleşke gösterir. Karayolu olarak, Develi ile Yahyallı'nın arasında bulunmaktadır.Bölgede Roma ve önceki uygarlıklara ait birçok arkeolojik mağara ve kalıntı gözlemlenmiştir. Osmanlı öncesi Rum yerleşiminde; kilisesi, manastırı olan bir yerleşim yeridir. Selçuklu fetih dönemlerinde Türkler ve Rumlar birlikte bu bölgede yaşamışlar, nüfus mübadelesinde Rumlar bölgeyi terk etmişlerdir.Muhacırların yaşadığı güzide mahallesimüzdür.Mübadele de Selanikden göç almıştır.Bölgede çıkan şifalı su (Acı Su) Sağlık Bakanlığından onaylı bir kaynaktır. İç hastalıklar ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir.Kasabada, 2000 yılının resmi nüfus sayım verilerine göre 1.494 kişi yaşamaktadır.Göç vermesi nedeniyle nüfus, son yıllarda çok fazla düşmüştür.

Zile , Kayseri ilinin Develi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Zile  Köyü Resimleri ve Zile köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Develi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Develi Kayseri Arası Kaç Km? Develi Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Develi Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Develi Zile  Köyünde doğan biri var mı? Develi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.