Devrek Ataköy Köyü

Devrek Ataköy Köyü

Devrek Ataköy Köyü haberleri,Devrek Ataköy Köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ataköy Köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Ataköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Devrek Ataköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ataköy köyü son dakika gelişmeleri, Ataköy köyüne özgü yemekler, Devrek Ataköy köyünün tarihi, Ataköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ataköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ataköy, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ataköy Köyü Resimleri ve ataköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Ataköy  Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

 ATAKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ataköy , Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

Eski ismi Başlarkadı olan köyün ismi kadı bu köyden başladığı için Başlarkadı olarak kalmıştır.Ataköy Köyünün adı ise nereden geldiği bilinmemektedir.

köyde tarihi Rum'lardan kalma, yalnız temelleri kalan bir kilise vardır.Bu da köyün çok eski tarihlerden beri var olduğunun kanıtıdır.
Zonguldak iline 65, Devrek ilçesine 15 km,Ankara'ya 200, Bolu'ya 90 ve İstanbu'la 360 km uzaklıktadır. 
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi; orman işciliği, maden işciliği, kamyon taşımacılığına dayalıdır. Köy son 10 yılda İstanbul ve Bursa illeri ağırlıklı olmak üzere il dışına çok büyük oranda göç vermiştir.

Göçün en büyük sebebi olarak işsizliktir. Zonguldak maden ocaklarına az sayıda işçi alınması, daha önce büyük bir gelir kaynağı olan orman işçiliğinin azalması, kamyon taşımacılığında da gerilemenin olması köyün gelir seviyesini düşürmüştür. Bundan 20 yıl öncesine kadar insan ve hayvan gücü ağırlıklı olarak yapılan tarım faaliyetlerininde gelir olmaktan çıkması sebebiyle tarımsal faaliyetler durmuştur.

Şu anda Ataköy köyü adeta emekliler köyü görünümündedir. Özellikle İstanbul'a göç eden gençlik, orada kalıcı bir şekilde iş bulduğundan köyde genç nüfus yok denecek kadar azalmıştır.

Alman'ya ve Avustur'ya ya yoğun olarak göç vermektedir.genelde almanya ya damat olarak gitmek popüler bir hale gelmiştir
Köyde, ilköğretim okulu yoktur. taşımalı eğitimle hizmet veren Gürbüzler köyü İlköğretim Okulunda öğrenciler okumaktadırlar. Köyün içme suyu şebekesi gereken düzende işlememektedir.kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Yıllarca köydeki çocukların eğitim öğretim hatyatına hizmet vermiş olan "Mestanoğlu İlkokulu" bugün muhtarlığın nezaretinde toplantı ve düğün salonu olarak faaliyet göstermektedir.

Ataköy Köyü 90'lı yıllara kadar Başlarkadı köyü ile birleşik bir köydü. 70'li ve 80'li yıllarda Köy halkının gelir seviyesi Devrek ilçesine bağlı bütün köylerden çok iyi bir durumdaydı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.