Devrek Çomaklar Köyü

Devrek Çomaklar Köyü

Devrek Çomaklar Köyü haberleri,Devrek Çomaklar Köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çomaklar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Çomaklar Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Devrek Çomaklar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çomaklar köyü son dakika gelişmeleri, Çomaklar köyüne özgü yemekler, Devrek Çomaklar köyünün tarihi, Çomaklar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çomaklar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çomaklar, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Devrek Köyü Resimleri ve Devrek  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Çomaklar Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇOMAKLAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çomaklar, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri en önde gelen ünlü Devrek Simiti,Kırsal kesimde çok yaygın olan,Tarhana ya da uğmaç çorbası,mancar dolmasi (kara lahana), sıcak yenen etli yaprak sarması ve zeytinyağlı yaprak sarması, cevizli ev makarnası, çörek, kömeç (cevizli ekmek)Kulak Mantısı ve köy ormanlarından toplanan çeşitli mantarlarda yemek çesitlerine örnek olarak gösterilebilir.

Halk geçimini kendi bağ ve bahçelerinde yetiştirdiği tamamen organik sebze ve meyveleri haftalık ilçe pazarında satarak ve hayvancılıkla sağlamaktadır.

Zonguldak iline 60 km, Devrek ilçesine 4 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Yerleşim yerinin Köy tüzel kişiliği olması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için Köy muhtarlığı seçimleri yapılmaktadır.

Köyde, ilkokul bulunmakta fakat taşımalı eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte kapanmıştır.Köyün içme suyu şebekesi halkın kendi kurduğu sistemle sağlanmakta olup doğal kaynak suyundan faydalanılmaktadır.

Kanalizasyon şebekesi bulunmamakta fakat çalışmaları yapılmaktadır.

Ptt şubesi ya da acentesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Çomaklar köyü Türedioğlu Mahallesi ve Konaklar Mahallesi olmak üzere 2 mahalleden oluşur.

Köyde her iki mahallede de cami ve din görevlisi ve lojmanları bulunmaktadır.

ilçe genelindeki iş istihdamı sorunlarından dolayı genel olarak halk göç etmek durumunda kalmıştır.


 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
2
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.