Devrek Erenler Köyü

Devrek Erenler Köyü

Erenler Köyü haberleri, Devrek Erenler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erenler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Erenler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Devrek Erenler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenler köyü son dakika gelişmeleri, Erenler köyüne özgü yemekler, Devrek Erenler köyünün tarihi, Erenler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erenler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erenler, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erenler Köyü Resimleri ve erenler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Erenler Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

ERENLER  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Erenler, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

Bük köyüne bağlı üç mahallenin (Merdanoğlu, Kazcılar ve Kör Hasanlı) ayrılarak, İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 1995 yılında kurdukları köydür. Köyün ismi kuruluş aşamasında köylülerce ortak olarak kararlaştırılmıştır. Köy Merkezi Merdanoğlu Mahallesidir.

Merdanoğlu mahallesinde yaşayanların tümünün ortak ata olarak Koca Merdan adıyla bilinen bir pehlivandan geldiği bilinr. Bu nedenle bu mahallede yaşayan tüm ailelerin soyadları aynıdır.

Zonguldak iline 48 km, Devrek ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı gibi gözükse de hiçbir köylü, yaptığı tarım sonucu gelir elde etmemekte, sadece kendi ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak son yıllarda yaşanan göçler ve ekonomik krizler sonucu bugün köyde tarım bitme noktasına gelmiştir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Yeni faaliyete geçen kanalizasyon sistemi de çalışır vaziyettedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

Köyde bulunan ve yapım aşamasında köylülerin birbirlerine düşman olmasına neden olan köy konağı (sağlık ocağı ve sosyal tesis) halen atıl durumda olup, seçimler haricinde kullanıma açılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.