Devrek Eveyikli Köyü

Devrek Eveyikli Köyü

Eveyikli Köyü haberleri, Devrek Eveyikli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eveyikli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Eveyikli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Devrek Eveyikli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eveyikli köyü son dakika gelişmeleri, Eveyikli köyüne özgü yemekler, Devrek Eveyikli köyünün tarihi, Eveyikli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eveyikli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eveyikli, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eveyikli Köyü Resimleri ve eveyikli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Eveyikli Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

EVEYİKLİ  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eveyikli, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında saglıklı biligiler olmamasına rağmen, Mevlüt ve Pakize Dereli' nin anlattıklarına göre Eveyik kelimesi Üveyik kelimesinden türemiş olup bir tür av kuşu ismidir. Eskilerde bolca bu köylerde avlandığından bu köye de bu isim verilmiş.

köyün belli bir kısmı yurt dışında,bir kısmı da ist,bursa,izmit gibi iş hacmi bol olan illerdedir.köy halkından devrekte esnaflık yapan kişiler buulunmakta ve gayet başarılı olmaktalardır.köyde yaşayan halk emekli olmuş insanlardan oluşmaktadır

Zonguldak iline 90 km, Devrek ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda Devletoğlu Sülalesinden Mehmet Dereli' nin kurduğu birde Tavuk Çiftliği vardır. Önceleri Almanyada çalışan Eveyikli'ler köyün ekonomisine katkıda bulunurken, artık onlarda oralı olduğundan köyün ekonomisi Bursa, Ankara, İstanbul ve diğer illere göç eden Eveyiklilerle ayakta durmaya çalışıyor. Halen Almanya nın birçok kentinde yaşayan ve oraya yerleşmiş Eveyikliler mevcuttur.

Bunlardan bazıları: Mevlüt Dereli, Recep Dereli, Ziya Dereli, Yaşar Alabaş, Süleyman Alabaş, Mehmet Kelebek, Selahattin Kelebek, Recep Topal, Mehmet Onur. Emin, Ercan Dereli,Ramazan Topal gibi isimlerdir.Bunun yanında Devrek`te de esnaflık yaparak köyün ekonomisine katkıda bulunan esnaflar bulunmaktadır.

Kuaför Ahmet Dereli,konfeksiyoncu terzi Cavit Koçbaş,Cep Telefonu Satış ve Servisi Cengiz Dereli ve Murat Koçbaş,Kıraathane işleten Şaban Karaali gibi başarılı esnaflarımızda bulunmaktadır.Ayrıca Zonguldak TTK da calışıp emekli olup gelen Necmi Dereli, ihsan kelebek, ve Yıldırım Kelebek de vardır.Bunlarda köye küçük yatırımlar yaparak köyün gelişmesine katkıda bulunmuşlardır... [email protected] - Ahmet Dereli. Köy halkının soyadları şöyledir: Dereli,Görür, Kelebek,Topal

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak/ kum olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.