Devrek Hatipler Köyü

Devrek Hatipler Köyü

Hatipler Köyü haberleri, Devrek Hatipler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hatipler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Hatipler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Devrek Hatipler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hatipler köyü son dakika gelişmeleri, Hatipler köyüne özgü yemekler, Devrek Hatipler köyünün tarihi, Hatipler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hatipler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hatipler , Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hatipler Köyü Resimleri ve hatipler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Hatipler Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

HATİPLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hatipler, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

Daha önceleri Velibeyler köyünün bir mahallesiyken 31.03.1973 itibâriyle köy olmuştur. Bu iki köyün ahalisinin Osmanlı Devri 16. yy Mufassal Tahrir Kayıtları ve 1869 Tarihli Kastamonu Vilâyet Salnamesinde ismi geçen "Malya" isimli köyden geldikleri menkulâttandır.

Lâkin Malya isimli bir köy bugün Devrek ilçesi hudutlarında bulunmamaktadır. Yapılan Coğrafi araştırmalarda bu köyün bugünkü Tabaklar köyü ya da Tosunlar Köyü'nün "Malya" İsimli mahallesi olduğu zannedilmektedir.

Köyde Manavlara ait mancar, malay gibi yemekler oldukça meşhurdur. Dinî bayramlarda köy nüfusu neredeyse 10 misline çıkar.

Bayram boyunca boyunca mahalle mahalle tüm evler ziyaret edilir. Köyde konuşulan Türkçe Leyla Karahan'ın Anadolu Ağızları Sınıflandırması çalışmasında Batı Grubu 3. grup (Zonguldak, Bartın, Kastamonu) olarak tespit edilmiştir.

Zonguldak iline 80 Km ve Devrek ilçesine 20 Km. uzaklıktadır. Batı Karadeniz'e özgü yeşil ormanlıklar içerisinde yer alır. Tipik orman köyüdür. Babadağı'nın eteklerinde bulunur. Kuzeyinde Beycuma Beldesi, batısında Karadeniz Ereğli köyleri bulunur.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde maden ocaklarında çalıştıktan sonra emekli olanlar yaşamaktadır. Köyün nakit para kaynağı büyük çoğunlukla bu kişilerin emekli maaşına bağlıdır. Son yıllarda fındık üretimi yapılsa da, üretim miktarı yeterli düzeyde değildir. Köyün genç nüfusu kentlere göç etmiştir.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur. Eski ilkokul harabe durumdadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.