Devrek Pınarönü Köyü

Devrek Pınarönü Köyü

Pınarönü Köyü haberleri, Devrek Pınarönü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pınarönü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Pınarönü Köyünde vefat edenler,

Devrek Pınarönü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarönü köyü son dakika gelişmeleri, Pınarönü köyüne özgü yemekler, Devrek Pınarönü köyünün tarihi, Pınarönü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarönü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınarönü , Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pınarönü Köyü Resimleri ve pınarönü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Pınarönü Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

PINARÖNÜ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Pınarönü, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür. Şehirden vatandaşlar, köyün Şehir merkezine yakın olmasından dolayı yaz günlerinde yürüyüş yapmaya gelirler. Köyde kışın av turizmi de yapılır.

Zonguldak iline 60, Devrek ilçesine 3 Km. uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün gelir kaynağı, ağırlıklı bir kısmı tarım ve hayvancılıktır. Son yıllarda köyde fabrikalar kurulmuştur. Gerek köy halkı, gerek ilçe halkı bu fabrikalarda çalışmakta olup ev ekonomisine katkı sağlamaktadır. Köy, yurt dışına ve şehir dışına göç vermiştir.

Köydeki ilkokul, taşımalı eğitim kapsamında kapatılarak öğrenciler ilçe okulu olan Gazi İlköğretim Okulu'nda öğrenimlerini sürdürmektedirler. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy, Devrek'e yakın olduğu için sağlık ocağına gerek duyulmamakdadır.

İlçe araçla 5 dakika, yürüme ile en yakın mahalle 25 dakika, en uzak mahalle 50 dakika mesafededir. Köye 2008 yılında Köy-Des projesinde su getirilmiştir. Varolan ilköğretim okulu taşımalı eğitimle öğrencileri merkeze alınmıştır. Köydeki ilkokul "İzci Evi" olarak faaliyet göstermektedir. Köyde asfalt çalışmaları devam etmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.