Devrek Yeniköy Köyü

Devrek Yeniköy Köyü

Yeniköy Köyü haberleri, Devrek Yeniköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Yeniköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Devrek Yeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyüne özgü yemekler, Devrek Yeniköy köyünün tarihi, Yeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniköy, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniköy Köyü Resimleri ve yeniköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Yeniköy Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?

YENİKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yeniköy, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.

Yeniköy daha önceden ilçenin bir başka köyü olan Müfettişler Köyüne bağlıydı. Bu köy Kdz. Ereğliden ayrılıp Devreke bağlandığında Müfettişler küçültülüp ayrı iki muhtarlık daha oluşturma kararı alındı.

Bu yeni muhtarlıklardan biri Mumcuoğlu mahalle ismini kullanarak bir köy kurdu, kurulan diğer köy ise o dönem Yeniköy olarak dillendirildi. Bu isim daha sonra kayıtlara da Yeniköy olarak geçirilmiş ve köy ismini bu yolla almıştır.

Tipik Karadeniz köy kültürü hakimdir. Tarıma dayalı geçim son yıllarda terkedilmiş olup, yine de köy ahalisi kendi yiyeceği köye has ürünleri yetiştirmekten vazgeçmemiştir.

Yeşile hakim olan yeniköyde cevizli kömeç, karalahana (mancar=pancar), gözleme ve peyniraltı suyundan yapılan bir tür peynir olan keş en tipik yiyeceklerdendir. Ayrıca pırasa mancarı, keşkek, misir çorbası ve komeci, malay, örük şırası, lokum vb....

Genellikle yemekler yer sofrasında yenir. Bayramlar 1. 2. 3. bayram olarak mahalle mahalle ayrılmıştır. 1. bayram: hatıplar ,kafaderoğlu ve kargaoğlu 2. bayram:kasetoğlu alt böcekler ve yeni mahalle 3. bayram: üst böcekler ve bozcuoğlu olarak ayrılmıştır. Bayramlarda çeşit çeşit yemekler hazırlanır: sarma, dolma, tatlılar, 10 ile 15 çeşit yemek pişirilmektedir. Düğünler mevlitli ve dovul-zurnalı olmak üzere ikiye ayrılır. Çingen vatandaşlardan köçek (meytar takımı) getirtilerek düğünler eğlenceli hale getirilir.İmkanı olanlar düğün salonunda tören yaparlar.

Zonguldak iline 67 km, Devrek ilçesine 7 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Tosunlar Köyü, Batısında Müfettişler Köyü, Doğusunda Tabaklar Köyü Güneyinde Yılancakuz ve Ermekoğlu köyleri bulunmaktadır. Dikmen tepesi önemli yükseltisidir. Değirmen yanı önemli geçiş noktasıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.