Devrekani Asarcık Köyü

Devrekani Asarcık Köyü

Asarcık Köyü haberleri, Devrekani Asarcık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Asarcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Asarcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Devrekani Asarcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Asarcık köyü son dakika gelişmeleri, Asarcık köyüne özgü yemekler, Devrekani Asarcık köyünün tarihi, Asarcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Asarcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Asarcık, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Asarcık Köyü Resimleri ve Asarcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrekani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrekani Kastamonu Arası Kaç Km? Devrekani Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Devrekani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Devrekani Köyünde doğan biri var mı? Devrekani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Asarcık, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür.Mahallenin adı; yakınında bulunan eski çağlardan kalma küçük kaleden ve Hisar dan gelmektedir. Günümüzde yıkık vaziyette bulunan hisarın kalıntılarına rastlanmaktadır. Burası küçük bir kale kenti olarak geçmiş asırlarda, zamanının medeniyetine ayak uydurmuş bir yerleşim merkezidir. Hisarcık adı zamanla Asarcık olmuştur.
Doğal 2 büyük kaya üzerine ve eteklerine kurulmuş olan eski asarcık, bugün de geçmiş medeniyetlerin izini taşımaktadır. Türk yurdu olan bu mahallede, Selçuklu ve Osmanlı döneminde beyler ve askerleri yaşarmış. Bilinen ilk bey Hacı İslam Beydir. Mahallenin mezarlığında ona ait olduğu dilden dile nakledilen bir mezar taşı vardır.
Anlatıldığına göre Beyin iki oğlu olmuştur. Bunların da birer oğlu olduğunda, çocuklara, pişirilerek verilen iki yumurtanın biri biraz büyük olunca gelinler arasında gerginlik çıkar. Sonuçta köy arazisi Hacı İslam bey tarafından iki oğluna taksim edilir. Mahallenin ortasından geçen yolun alt kısmı ve üst kısmı diye paylaşım yapılmıştır. Bugün Hacı İslam Beyin at çayırı onun adıyla anılmaktadır.
Hesabını ve yazışmalarını yapan önemli bir adamına da bugünkü Yazıcı mahallesini veren Hacı İslam Bey, zİraat işlerini ve diğer ağır hizmetlerini gören Kahyasına da Ali mahallesini bağışlamıştır. Köl (Köleoğulları) mahalleninü de kölesine bağışlamıştır.
Daha sonraki dönemlerde birkaç ailenin ali mahallesine göç ettiği bilinmekte ise de 30 haneyi geçmeyen bu mahalleye sonradan yerleşen aileler 3 hane kadardır. aab 
Kastamonu iline 55, Devrekani ilçesine 25 km uzaklıktadır. Bugünkü merkez köy "Gürlo" adındaki şelalesiyle, Asarcık çayı, güzel bahçeleriyle tatlı pınarlarıyla, misafirperver insanlarıyla görmeğe değer.
Çam, meşe ormanları, yaylım ve otlakları, çayırları, akarsu çeşme ve pınarlarıyla, derelerinde kiren, doğal fındık, elma, armut, ahlat, alıç, döngel (muşmula), kiraz ve çördükleriyle cennet misali bir mahalledir. Madenlerini yeraltından çıkaracak yiğitleri beklemektedir. Acısu denilen bir kaynak suyu vardır ki, içenlere ve cildine sürenlere şifa vermektedir. lakin Devrekâni'nin uzak köylerinden biri olduğu için yetkililerin ve etkililerin gözünden de ırakta kalmaktadır. (aab)
Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. 1700 metre rakımlı oldugu için yazlar serin gecer. kışlar ise sert gecer yagmur bol düşer
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Dere boyunda ve bostanlarında her türlü sebze yetiştirilebilir. Hayvancılık ve hayvan ürünleri makbüldür. Tatlı su balık avcılığına, kara avcılığına müsaittir. En lezzetli mantarı dağlarında; en leziz doğal balıklarını çayında bulmak mümkündür. Arıcılık da verimlidir. Balı şifalı ve çevrede aranır niteliktedir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır fakat kapalıdır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup özelliğini kaybetmiştir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.