Dicle Kocaalan Köyü

Dicle Kocaalan Köyü

Kocaalan Köyü Haberleri, Dicle Kocaalan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kocaalan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kocaalan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Dicle Kocaalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocaalan köyü son dakika gelişmeleri, Kocaalan köyüne özgü yemekler, Dicle Kocaalan köyünün tarihi, Kocaalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocaalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocaalan , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocaalan köyü Resimleri ve Kocaalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dicle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dicle Diyarbakır Arası Kaç Km? Dicle Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Dicle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Dicle Kocaalan Köyünde doğan biri var mı? Dicle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kocaalan , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği vardır çünkü köy düz ve geniş bir alana sahip oldugu için kocaalan ismini almış. Geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Köy halkı ve köy Zaza'dır.Zazaca konuşulur.Mahallenin kendine ait gelenek, görenekleri vardır halk oyunları hariç mahallede dügünlerde çeşitli ve degişik oyunlar oynanır.kendisine has meşhur pahtira, kat kat, şilikki ekmeği ve saçta pişen ev ekmeğinin yanı sıra un helvası(esir) ayran çorbası(germ-a duyun) pendırıt,zyerbet,karme(keçi kavurması) ve daha çoğu; tatlıları(şirne) genelde üzüm ürünleri üzerinedir bunların bazıları pestil(bastiğ),helva(helewi)pekmez(helaw) kuru pekmaz(helaw-a wışk)

Diyarbakır iline 95 km, Dicle ilçesine 5 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.mahallede birde y.i.b.o vardır

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.