Dicle Kurudere Köyü

Dicle Kurudere Köyü

Kurudere Köyü Haberleri, Dicle Kurudere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kurudere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kurudere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Dicle Kurudere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurudere köyü son dakika gelişmeleri, Kurudere köyüne özgü yemekler, Dicle Kurudere köyünün tarihi, Kurudere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kurudere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurudere , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurudere köyü Resimleri ve Kurudere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dicle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dicle Diyarbakır Arası Kaç Km? Dicle Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Dicle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Dicle Kurudere Köyünde doğan biri var mı? Dicle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kurudere , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, ZAZA Kürtlerden oluşmaktadır. Köy, adını, yanındaki derin vadiden geçen Dicle nehrinin kolundan almaktadır. Kral kızı heykelinin vadiye olan tarafı " Ronirou " olarak da bilinir.

Mahallede, Zaza kültürü , gelenek ve görenekleri yaşamaktadır. Dil Zazaca'dır. Köy halkı Zaza'dır. Evlik yaşına gelmiş erkekleri erken evlendirmek gelenektir. Cirit, at yarışı, kışın nişan atışları, tahta ile oynanılan koz oyunu yapılan sporlarındandır.

Yemekleri; içli köfte, kabak tatlısı, tarhana çorbası, gözleme, ayranlı ve Patira'dır. Görenekleri ise; ataya, babaya, anaya her zaman saygıdır. Evin yaşlısı her zaman el üstünde tutulur, evin bereketi sayılır.

Diyarbakır iline 108, Dicle ilçesine 18 km uzaklıktadır. Kıralkızı Barajı'nın yanındadır.Mahallenin iklimi tropikal akdeniz iklimidir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca arıcılık da yapılır. Balıkçılık ile uğraşanlar da bulunur.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol kum olup mahallede elektrik vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.