Dicle Tepebaşı Köyü

Dicle Tepebaşı Köyü

Tepebaşı Köyü Haberleri, Dicle Tepebaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tepebaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Tepebaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Dicle Tepebaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepebaşı köyü son dakika gelişmeleri, Tepebaşı köyüne özgü yemekler, Dicle Tepebaşı köyünün tarihi, Tepebaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tepebaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tepebaşı , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepebaşı köyü Resimleri ve Tepebaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dicle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dicle Diyarbakır Arası Kaç Km? Dicle Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Dicle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Dicle Tepebaşı Köyünde doğan biri var mı? Dicle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tepebaşı , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, Zazalardan oluşmaktadır.Zazaca ismi Şeyhmalan, Türkçe ismi Tepebaşıdır. İlk yerleşme birim olarak Ensarların buraya göç etmesiyle oluşmuştur.ZAZA kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köy, Diyarbakır iline 108, Dicle ilçesine 18 km mesafededir.

Köy halkı ve köy Zaza'dır ve mahallede Zazaca konuşulur. Köy her yıl Mayıs ayının 15'inde ziyaretlere açılır. Burada bulunan ziyaretlerde şeyhlerin mezarları bulunur ve buraya her Mayısın 15 ve 25 tarihleri arasında sayısızca insan gelir. Şu anki nüfusu 800 kişi civarındadır. Bu mahallenin üç tane mezrası bulunur ve bu köylerde ölüler bu ziyaretlerde defnedilir. Yani ortak ziyaretlerdir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Yazları çok sıcak kışın ise çok soğuk geçer.Köy çok yüksek bir konumdadır.Köy kayalık bir bölge üzerine kurulduğundan dolayı ekili alanı çok azdır. Mahallede en büyük gelir kaynağı bağcılık dolyısıyla üzümdür.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede Camii vardır. Köyd e aile mezarlığı bulunmaktadır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.