Dicle Yeşilsırt Köyü

Dicle Yeşilsırt Köyü

Yeşilsırt Köyü Haberleri, Dicle Yeşilsırt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeşilsırt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Yeşilsırt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Dicle Yeşilsırt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilsırt köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilsırt köyüne özgü yemekler, Dicle Yeşilsırt köyünün tarihi, Yeşilsırt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilsırt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilsırt , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilsırt köyü Resimleri ve Yeşilsırt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dicle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dicle Diyarbakır Arası Kaç Km? Dicle Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Dicle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Dicle Yeşilsırt Köyünde doğan biri var mı? Dicle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilsırt , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir mahalledir.

Doğu anadolu ve Güneydoğu Anadolunun birleştiği yerde bulunuyor.Mahallenin etrafı dağlarla çevrilidir. Mahalle deniz seviyesinden diğer alanlara göre yüksektedir. Mahallede diğer bölgelere göre su fazladır buna istinaden tarım daha boldur. Diyarbakır iline (Eğil üzerinden) 65, Dicle ilçesine 2,5 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, tropikal akdeniz iklimidir etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.