Dikmen Çukurcaalan Köyü

Dikmen Çukurcaalan Köyü

Çukurcaalan köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çukurcaalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Çukurcaalan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dikmen Çukurcaalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukurcaalan köyü son dakika gelişmeleri, Çukurcaalan köyüne özgü yemekler, Dikmen Çukurcaalan köyünün tarihi, Çukurcaalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukurcaalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çukurcaalan, Sinop ilinin Dikmen ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının Çukur kelimesinden geldiği düşünülmektedir. Köy çevresine göre alçakta kaldığı için, zaman içinde çukur kelimesinden türeyerek bugünkü haline gelmiştir. Köyün tarihi çok eskilere gitmektedir. Köyün civarında Rum mezarlarının bulunması bunu destekler niteliktedir. Ayrıca köy bir geçiş yolu üzerinde olup, köprü görevi görmektedir. Bu yönüyle de büyük bir öneme sahiptir.

Köy coğrafi olarak çevresine oranla alçak bir alanda yer almaktadır. Köydeki evler ağaç evler olup, yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahiptirler. Evler üç oda, bir salondan oluşmaktadır. Köy bir orman köyü olduğu için ısı kaynağı olarak ağaçlar kullanılmaktadır. Köy ün etrafı yüksek dağlarla çevrilidir. Köy ün karşısında serbest olarak adlandırılan bölge yer almaktadır. Burada sırasıyla Konarı, kuzalan, kadı, bucak ve kavacık köyleri ve mahalleleri yer almaktadır. Bunun dışında ağaçalan dağı, Sivri dağı, Bayram tepesi köyün etrafını saran diğer yükseltilerdir. Bu yükseltiler nedeniyle köyün görüş alanı oldukça dardır. Köy e bağlı bir mahalle ve bir de yayla vardır. Köyün tarım arazileri köye yakın ve köyden uzak olmak üzere iki bakımdan incelenebilir. Geniş bir alana sahiptir. Köy e ulaşım ise özel araçlarla ve minübüslerle yapılmaktadır. Köy Sinop a 89 km, Dikmen e ise 19 km uzaklıktadır.

Çukurcaalan, Sinop ilinin Dikmen ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukurcaalan Köyü Resimleri ve Çukurcaalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dikmen Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dikmen Sinop Arası Kaç Km? Dikmen Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Dikmen Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Dikmen Çukurcaalan Köyünde doğan biri var mı? Dikmen Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.