Dilek hemşire nereli, Dilek Akçabelen kimdir, Dilek hemşire kaç yaşında?

Dilek hemşire nereli, Dilek Akçabelen kimdir, Dilek hemşire kaç yaşında?

Dilek hemşire nereli, Dilek Akçabelen kimdir, Dilek hemşire kaç yaşında? soruları Sağlık Bakanının 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi açıklaması sonrası araştırılıyor.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından "DİLEK HEMŞİRE ARAMIZDAN AYRILDI. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum." açıklamasında bulundu. Peki Dilek hemşire nereli, Dilek Akçabelen kimdir, Dilek hemşire kaç yaşında?

DİLEK AKÇABELEN KİMDİR?

30 yaşındaki Dilek Akçabelen İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapıyordu. 10 yıllık hemşireydi. Zor bir hamilelik dönemi geçiren Dilek hemşire, hamileliğinde böbrekleriyle ilgili sorunlar yaşadı hatta bir operasyon geçirdi. Mart ayında corona virüs salgını başladığında heyet raporuyla erken doğum iznine ayrıldı.

34 haftalık hamileyken corona virüse yakalanan Dilek hemşirenin ailesinde virüs tespit edilemedi, virüsü komşusundan aldığı tahmin ediliyor.

11 Nisan'da hastaneye kaldırılan Dilek hemşirenin durumu ağırlaşınca üç gün sonra bebeği sezaryenle alındı. Dilek hemşire, 2,5 kilo doğan oğlu Tunç'u birkaç saniye görebildi.

dilek-hemsire-oglu.jpg

İstanbul Tabip Odası'nın Dilek hemşire için paylaştığı mesaj

Dilek hemşireyi yitirdik. Hastalığa yakalandığında gebeydi. Bebeği doğdu, yaşıyor ama kendisi Covid-19’a yenik düştü. Üzgünüz. Tüm sağlık çalışanlarımızın başı sağolsun!

Dilek hemşire Zonguldak'ta toprağa verilecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.