Dinçer: "Elektrik kesintileri esnafı canından bezdirdi"

Dinçer: "Elektrik kesintileri esnafı canından bezdirdi"

Mersin'de son zamanlarda sık sık, gün içerisinde bile birkaç kez meydana gelen elektrik kesintileri esnafı isyan noktasına getirdi.

Mersin'de son zamanlarda sık sık, gün içerisinde bile birkaç kez meydana gelen elektrik kesintileri esnafı isyan noktasına getirdi. Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, ilgili enerji dağıtım şirketini tedbir almaya ve alt yapısını yenilemeye çağırdı. Dinçer, "Özeleştirme mevzuatı gereği devlet gereken tedbirleri almalı" dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Dinçer, son zamanlarda elektrik kesintilerinin kronik hale gelmesine sert tepki gösterdi. Kesintilerle ilgili açıklama yapan Dinçer, yenilenmeyen elektrik altyapısının faturasının esnafa ve halka kesildiğini belirterek, "Son zamanlarda artan ve adeta kronik hale gelen kesintiler ile aniden düşüp, artan voltaj nedeniyle elektrikli cihazlar zarar görerek kullanılamaz hale gelmekte ve milli servet heba olmaktadır. Ayrıca başta imalat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere fabrikalar ve sanayi tesislerinde ciddi iş gücü kayıpları oluşmaktadır. Bu iş gücü kayıplarının tek sorumlusu enerji alt yapısını oluşturmayan ilgili firmadır" diye konuştu.

"Ödediğimiz her kuruşun hizmet olarak dönmesini bekliyoruz"

Mersin'de enerji hizmetlerinin 2013 yılında özelleştiğini hatırlatan Dinçer, bu tarihten sonra daha kaliteli hizmet beklenirken aksine kesintilerin arttığına dikkat çekti. Kış mevsiminin çok zor geçtiği ve kar yağan şehirlerde bile elektriklerin Mersin'deki kadar kesilmediğine işaret eden Dinçer, "Mersin'de elektrikler yağmur yağdığında kesiliyor, soğuk havada kesiliyor, sıcak havada kesiliyor, sanki kesilmek için bahane arıyor elektrik. Müşteri faturasını ödüyor ve bunun karşılığında elektriğini kullanmak istiyor. Elektrik dağıtım şirketi elektrikten para kazanıyor mu, kazanıyor. Peki, o zaman Mersin'de neden bu kadar çok elektrik kesiliyor? Biz ödediğimiz her kuruşun bize hizmet olarak dönmesini beklerken, ilgili elektrik şirketi maalesef tüm bu yaşanan kesintilere duyarsız kalıyor. Sanki karşımızda sağır sultan var. Feryadımızı bütün ülke duyuyor ama asıl duyması gereken enerji firmasından hiçbir açıklama ve yanıt gelmiyor" ifadelerini kullandı.

"Özeleştirme mevzuatı gereği devlet gereken tedbirleri almalı"

Üretim sektörü ve gıda imalat ve satışı yapan esnaf sanatkarlar başta olmak üzere esnafın, sanayicinin, fabrikaların ve vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dinçer, şöyle devam etti: "Bunun için de elektrik dağıtım şirketi gayretlerini artırarak elektrik kesintilerine daha fazla duyarlılık göstermelidir. Yeni yatırımlar zamanında gerçekleştirilmeli, koruyucu bakımlar doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır. Hatların yer altına alınması sağlanmalı, verimsiz şebekeler yenilenmeli, şebeke koruyucu sistemlerinin sayısı çoğaltılarak etkinlikleri yükseltilmeli ve trafo sayıları çekilen güç dengesine göre artırılmalıdır. Planlı kesintiler etkin kanallarla vatandaşa duyurulmalıdır."

Esnafı, bu kesintiler karşısında artık isyan noktasına geldiğini belirterek, devlet yetkililerine de çağrı yapan Dinçer, "Enerji dağıtımında bu kadar aksamalar oluyorsa özelleştirme mevzuatı gereğince devlet, hizmet veren bu kurumları denetleyerek aksaklıkları giderecek tedbirleri almalıdır" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.