Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısı için hangi dualar okunur?

Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısı için hangi dualar okunur?

Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısı için hangi dualar okunur? soruları gece saatinde doktora gitmeden evde doğal yollarla diş ağrısını ertesi gün dişçiye gidene kadar ertelemek isteyen kullanıcılar tarafından araştırılıyor.

Umulmadık zamanlarda gelen diş ağrısı şikayetleri için yapmanız gereken önerileri sizin için derledik.

Diş ağrısı hiç ummadık zamanda, yiyecek tüketirken, gece uyurken vb zamanlarda oluşmakta ve bizi bezdirmektedir. Bu durumlarda diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısı nasıl geçer gibi sorunlarının cevabını bilmek ve evde pratik uygulanabilir yöntemleri öğrenmeniz yararınıza olacaktır.

Tuzlu su veya üzüm sirkesi ile diş ağrısı nasıl geçer?

Kısa süreli çözümlerden biri olan tuzlu su veya sirke gargarası diş ağrısını dindirmektedir ve en azından bir süre rahatlatır, dişlerin uyuşmasını sağlar.

Sarımsak ile diş ağrısı nasıl geçer?

2 diş sarımsağı ezip ağrıyan dişin üstüne koyun ve dişinizi sıkın. Yaklaşık 15 dakika bekletin. Sarımsaktan dolayı ağzınız biraz acır fakat sakın almayın. 15 dakikanın sonunda dişinizi ılık suyla çalkalayın. İltihaptan dolayı oluşan diş ağrısını sarımsak yok eder.

Taze salatalık ile diş ağrısı nasıl geçer?

Tuz ile ovulan oda sıcaklığındaki dilim salatalık diş üzerinde konur ve bir süre bekletilir.

Karanfil ve karanfil yağı ile ağrınızı diş ağrısı nasıl geçer?

Karanfil taneleri ağız kokuları kadar dişleri uyuşturmada da başarılıdır ve ağrıyı hafifletir. Ağrıyan dişin bulunduğu bölgede 4-5 dakika çiğnenen karanfil kısa sürede etkisini gösterecektir. Bir pamuk üzerine eklenerek dişe uygulanan karanfil yağı çok daha etkili bir sonuç verecektir.

Ağrıyan bölgeye buz uygulayın

buz birçok ağrı ve acılı yarada etkin bir çözüm olduğu gibi diş ağrısında da yardımcı faktörlerdendir. Ağrıyan dişin bulunduğu yanağa uygulanan buz mutlaka bir havlu ya da beze sarılmalıdır. Buzun direk teması kötü sonuçlar verebilir. Aynı şekilde sıcak uygulaması da diş ağrılarını hafifletir. Sıcak su kompresi ve sıcak suyun ağız içinde çalkalanması ağrıyı hafifletmede işe yarar bir çözümdür.

Oksijenli su ile diş ağrısı nasıl geçer?

Su ile seyreltilen oksijenli su ağızda çalkalanmak suretiyle gargara şeklinde kullanılabilir.

Vanilya, badem, nane ve limon özü ile diş ağrısı nasıl geçer?

Zikredilen bitki özlerini bir pamuk yardımıyla dişlerinize sürebilir ve tampon yapabilirsiniz.

Çay ağacı yağı ile masaj

Diş ağrıları için etkin bir çözüm olan çay ağacı yağı iki şekilde kullanılabilir. Birinci olarak, bir pamuğa bir iki damla batırılarak dişe uygulanabilir. İkinci olarak da ılık bir suya damlatılarak bu su ağız içinde bir süre çalkalanabilir.

Karbonat ile diş ağrısı nasıl geçer?

Karbonat bir miktar ılık suya eklenir ve gargara yapılır. Bir diğer kullanım şekli de ıslak pamuğa batırılarak dişe uygulanmasıdır.

Zencefil ve kırmızı acı biber kürü diş ağrısı nasıl geçer?

Her iki baharatın tozu bir damla suyla macun kıvamına getirilir ve ağrıyan bölgeye sürülür. Bu kürün diş ağrısının yanı sıra boğaz ağrısına etkisi de inanılmazdır.

Zerdeçal ve su ile diş ağrısı nasıl geçer?

Zerdeçal ve su ile yapılacak olan macun ağrıyan dişe sürülür ve zerdeçalın antiseptik etkisi ile ağrı hafifler.

Çörek otu ile diş ağrısı nasıl geçer?

Bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu, ağrıya neden olan etkenleri ortadan kaldırmada başarılıdır.

Buğday çimi suyu ile diş ağrısı nasıl geçer?

Doğal bir antibiyotik olan buğday çimi diş ve diş eti enfeksiyonlarını yok eder. Ağızdaki bakterilerle savaşır ve ağrının azalmasına yardım eder.

Karabiber ile diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısında önemli etkileri olan karabiber, anti bakteriyel ve antienflamatua özelliği ile güçlü bir antibiyotiktir.

Ağrı Kesici ve Antibiyotik

Ağrı daha fazlalaşıp şiddetlenirse, bu iltihaplanmanın göstergesidir. Doktora başvurup antibiyotik almak gerekir. Doktor önerisi ile tedaviye başlamalısınız. Ağrı hafif ise bazı ağrı kesici ilaçlar alıp ağrıyı kesebilirsiniz.

Dişlerinizi fırçalayın ve yemek artıklarını yok edin

Diş ağrılarının temel nedenlerinden biri yemek artıkları ve bakterilerin sinirlere yaptığı etkidir. Yemekten sonra temizlenmeyen artıklar aside dönüşerek sinirlere baskı yapar ve ağrıya sebebiyet verir. Aynı zamanda tüketilen nişastalı ve şekerli gıdalar temizlenmezse zamanla bakteriye dönüşür. Diş ve diş etine mesken kuran bu bakteri ve artıkları zaman kaybetmeden temizlemek için yemeklerden sonra mutlaka dişleri fırçalamak gerekmektedir.

Kürdan ve diş ipi kullanın

Diş fırçalama imkanı bulamadığınız acil durumlarda kolonya ve alkol ile dezenfekte ettiğiniz kürdan ile diş aralarına kaçan yemek artıklarını temizleyin.

Yatarken yastık kullanın

Diş ağrısı genellikle gece vakti gelir. Ve uzun süre devam eder. Bunun nedeni kan basıncının yatar pozisyonda başa vurması ve çene bölgesinin zonklamasıdır. Çözüm olarak da yüksek bir yastık kullanmak işe yarayacaktır.

Diş Ağrısı için Okunacak Dualar

Rivayet edilene göre ashaptan Abdullah Bin Revaha diş ağrısı sebebi ile Peygamber efendimiz Hz.Muhammet (s.a.v) yanına gidip ağrısını dile getirmiştir. Peygamber efendimiz sahabenin ağrıyan dişinin olduğu yanağa elini koyarak aşağıda yer alan duayı okumuştur. Kim bu duayı inanarak okursa Allah’ın izni ve inayeti ile şifa bulacaktır.

Arapçası: ”Allâhumme ezhib ‘anhu sûe mâ yecidu ve fahşehû bida’veti nebiyyike’l mekîni’l mubâraki ‘indek.”

Türkçesi: Allah’ım! Senin indinde mübarek ve muhterem olan peygamberimizin duası vesilesiyle bu dişte bulunan ağrıyı gider.

Yasin Suresi 78 Ayet

Tıbbi müdaheleye rağmen ağrısı geçmeyen dişin üzerine aspirin konulur. Yasin-i şerifin 78. ayeti 3 defa okunur.

Arapça Okunuşı

78. Ve darabe lena meselev ve nesiye halkah kale mey yuhyil ızame ve hiye ramım

Türkçe Anlamı

78. Bir de kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek getirdi. Dedi ki: "Çürümüşlerken kemikleri kim diriltecek?"

Yasin Suresi 82-83 Ayet

Arapça Okunuşu

Bismillahir Rahmânir Rahim. İnnamâ emruhu izâ erâde şey’en en yegule lehü kün feyekün. Fesübhânellezi biyedihi melekütü külli şey’in veileyhi türcaün.

Türkçe Anlamı

82. Bir şeyi dilediği zaman onun emri o şeye ancak "Ol!" demektir. O da hemen oluverir.
83. Her şeyin hükümranlığı elinde olan Allah'ın şanı yücedir! Siz yalnız O'na döndürüleceksiniz.

Ağrıyan dişin üzerine şahadet parmağı koyulup, yukarıda zikrolunan Yâsin suresinin 82 ve 83 ayeti kerimesini halis niyetle 7 kere okursa, Allah'ın izniyle diş ağrısı kesilir.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.