Diş Hekimi Oral Korona Virüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Diş Hekimi Oral Korona Virüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Tüm dişhekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür.

Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Tüm dişhekimliği camiası adına üzüntümüz çok büyüktür. Mesleğimize ve Birliğimize yapmış olduğu katkılardan ötürü Sayın Mustafa Oral’ı daima saygı ve sevgiyle anacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı ve  sabırlar diliyoruz” denildi.

Dişhekimi Mustafa Oral kimdir ? 

TDB 17/2.Dönem Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı. 1952 yılında Bodrum Çömlekci Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Milas’ta bitirdi. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. Mesleğini mezuniyetinden itibaren 43 yıldır kendi muayenehanesinde serbest olarak sürdürürken, mezun olduğu tarihten itibaren de meslek kuruluşumuzun çalışmaları içinde yer aldı. 3224 sayılı Yasa çıkıncaya kadar İzmir’deki mesleğimizle ilgili Dernek çalışmalarına katıldı. Yasanın çıktığı 1986 yılından itibaren de meslek kuruluşumuzun değişik kademelerinde görevler aldı. 1986-1988 yılları arasında İzmir Dişhekimleri Odası kurucularından biri olarak Yönetim Kurulu Üyeliği ve yazı işlerinden sorumlu üye olarak  İzmir Odası Dergisinin yayımını başlattı. 1988-1994 yılları arasında İzmir Dişhekimleri Odası Başkanlığını ve 1992 yılında gerçekleştirilen TDB 1.Uluslararası Kongresinin ev sahipliğini yaptı. Kongreler Yönergesinin ilk halinin hazırlanması, bugün ülke çapında uygulanan Tüketici Haklarının ilk taslak hazırlığı ve ilk uygulayıcısı sorumluluklarında bulundu. TDB 14. ve 16. Dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, Kongre ve Fuar Komisyonu üyeliği, 20. Uluslararası Kuşadası Kongresi sorumluluğu, 23.Uluslararası İstanbul Kongresi sorumluluğu, 4 dönem  Etik Kurul Üyeliği, 2 dönem TDB Etik Kurul Sorumluluğu, TDB Tütün Kontrolü Çalışma Grubu sorumlulukları ve üyeliği, Genel Sağlık-Ağız Diş Sağlığı Çalışma Protokolünün hazırlanması, aynı komisyonun sorumluluğu ve üyelikleri, TADSE Komisyonu sorumluluğu ve Engelsizler Grubu sorumluluğu  ödevlerinde bulundu. TDB‘nin ve İzmir Dişhekimleri Odası’nın birçok konuda temsilciliklerini yerine getirdi. Dişhekimliği cihazlarının standardizasyonu, ‘Dişhekimliği Muayenehanesi Yönetim Sistemi’ ve ‘dişhekimlerinin ağız ve diş sağlığı ürünlerine bakış açısı’ konularında çalışmalar yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.