Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Amasya’da konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Amasya’da konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün de devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek mutlaka Kur'an'ın mesajlarını...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün de devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek mutlaka Kur'an'ın mesajlarını gündeme almak zorundayız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı görevini üstlenmesinin ardından ilk ziyaretini yaptığı Amasya'da Fatih Sultan Mehmet Camii'nde düzenlenen Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali'ne katılan Prof. Dr. Ali Erbaş, "En önemli vazifelerimizin birisi Kur'an-ı Kerim'i bir hayat kitabı haline getirmek, yaşamak davranışlarımıza ölçü yapmaktır. Kur'an bir hayat kitabıdır. Yaşamak için gelmiştir. Hayat rehberimizdir. Ona bir edebiyat kitabı gibi davranamayız. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı düşüncelerimizi geliştirmeliyiz. Bir diğer husus onun merhamet, adalet, ahlak yüklü hayat teklifini bütün dünyaya anlatmamız, arz etmemiz sunmamız gerekmektedir. Yaşadığımız çağın devasa sorunlarını Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü mesajı ve esenlik ilkeleriyle ancak çözebiliriz. Bugünün bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur'an-ı Kerim'in hayat veren ilkelerini taşımak bizim için bir sorumluluktur" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en temel vazifelerinden birisinin toplumu din konusunda aydınlatmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erbaş, "Bunun için Din İşleri Yüksek Kurulumuz başta olmak üzere bütün birimlerimiz ve personelimizle kitabımızı en doğru bilgiyle anlatmanın gayreti içerisindeyiz. Halkımızın inancımız ile ilgili bütün meselelerde başkanlığımızı takip etmesi bizi memnun etmektedir" şeklinde konuştu.

Çok sayıda vatandaşın yanı sıra Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile İl Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu'nun da izlediği yarışmanın finaline hafızların duasını almak için geldiğine değinen Erbaş, birinci olan İbrahim Ovacı, ikinci olan Muhammed Esad Can ile üçüncü olan Muhammed Emin Falay ve diğer finalistleri kutlayıp ödüllerini verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Amasya’da konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Amasya’da konuştu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.