Doğanhisar Başköy Köyü

Doğanhisar Başköy Köyü

Başköy köyü haberleri, Doğanhisar Başköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Başköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Doğanhisar Başköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başköy köyü son dakika gelişmeleri, Başköy köyüne özgü yemekler, Doğanhisar Başköy köyünün tarihi, Başköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başköy, Konya ilinin Doğanhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başköy Köyü Resimleri ve Başköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanhisar Konya Arası Kaç Km? Doğanhisar Hava Durumu? Konya Köyleri ve Doğanhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Doğanhisar Başköy Köyünde doğan biri var mı? Doğanhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başköy, Konya ili Doğanhisar ilçesine bağlı bir köydür.Hızla göç vermesi nedeniyle nüfusu hızla azalmıştır. Bilinen en eski adı "RUİS" dir. Cumhuriyet döneminde ise "BAŞKÖY" adını alarak gelen düzenlemeler ile kasaba iken mahalle olarak kayıtlara geçmiştir. Kültür, şive vb. özellikleriyle eski Anadolu köylerini,yaşamlarını aratmayan bir yapıya sahiptir.
Başköy oldukça eski bir yerleşim bölgesidir.Urus adıyla bilinmektedir daha Cumhuriyet dönemi ile birlikte günümüzdeki adı olan "BAŞKÖY" ismini almıştır.
Belde O.Sanayi bölgeside bulunan ender Anadolu kasabalarındandır. Göç vermesi sebebi ile nüfus hızla düşerek 2011 yılından itibaren Belde özelliğini kaybetmiştir.
Günümüzde Doğanhisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.