Doğanhisar Karaağa Köyü

Doğanhisar Karaağa Köyü

Karaağa köyü haberleri, Doğanhisar Karaağa köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaağa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Karaağa köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Doğanhisar Karaağa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağa köyü son dakika gelişmeleri, Karaağa köyüne özgü yemekler, Doğanhisar Karaağa köyünün tarihi, Karaağa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaağa, Konya ilinin Doğanhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağa Köyü Resimleri ve Karaağa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanhisar Konya Arası Kaç Km? Doğanhisar Hava Durumu? Konya Köyleri ve Doğanhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Doğanhisar Karaağa Köyünde doğan biri var mı? Doğanhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaağa, Konya ili Doğanhisar ilçesine bağlı bir köydür.Karaağa'nın tarihi hakkında bilinen en eski resmi kayıtlar Kanuni Sultan Süleyman dönemine aittir. Mahalle ismi bu döneme ait bir nüfus sayımında geçmektedir. Nüfus sayımında Karaağa'nın nüfusu 62 olarak geçmektedir. Bu dönemden öncesine ait yazılı bir kaynak olmamasına rağmen bazı rivayetler vardır. Bir rivayete göre beş kara kağnılı adı altında gelen bir grubun şu anki yerleşim yerlerine yerleşmeleridir ve o günden bu güne kadar Karaağa yerleşim yeri olarak sayılmıştır. Bir diğer rivayete göre ilk yerleşmenin Gebiz yörüklerinin yerleşik hayata geçmesiyle olduğudur.
Karaağa, Sultan Dağları'nın güney yamaçlarına kurulmuş bir yerleşim yeridir. Evler dağlık ve engebeli bir arazi üstüne kurulmuştur. Karaağa bu yüzden bir yayla konumundadır.
Karaağa nüfusu 2014 yılında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınan bilgilere göre 1415' dir. Nüfusun çoğunluğunu yaşlılar oluşturmaktadır. İş olanaklarının hiç olmaması ve geçim sıkıntısı gibi nedenlerden dolayı genç nüfus iş olanaklarının olduğu ilçe ve illere göç vermiştir.
Karaağa'da ekonomi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İş olanaklarının az olması sebebiyle tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Karaağa'da toplam terzi, berber, hırdavatçılık gibi daha birçok meslek grubuna ait dükkanlar ve 5 tane gıda market bulunmaktadır. Karaağa'nın bir de sanayi sitesi bulunmaktadır. Sanayi sitesi ufak çaplı olup kendi kendine kısmen de olsa yetebilen bir yerdir.
Karaağa'da yaklaşık 4000 dekar ekilebilir arazi vardır. Bu arazinin 1200 dekarında sulu 2800 dekarında ise normal tarım yapılmaktadır. Normal arazilerde genellikle tahıl ürünleri ekilir. Arpa, buğday, yulaf gibi ürünler ekilmekte bunun yanı sıra nohut, mercimek gibi ürünler de ekilmektedir. Sulu tarımın yapıldığı arazilerde genellikle domates salatalık biber fasulye gibi ihtiyaç dolayısıyla ekilen ürünler ekilir. Mısır, pancar, yonca ve çeşitli yem bitkilerini ise hayvancılıkla uğraşanlar ekmektedir.
Karaağa'da bir adet yatılı bölge ortaokulu bulunmaktadır. Hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Haftanın belirli günlerinde hizmet veren bir adet sağlık ocağı bulunmaktadır. Karaağa'da bulunan PTT şubesi de hala hizmet vermektedir. Her hafta pazartesi günleri pazar kurulmaktadır.
Karaağa'da bir adet yatılı bölge ortaokulu bulunmaktadır. Okul, 1982 yılından bu yana eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulda 16 tane derslik, 12 tane öğretmen, 118 tane de öğrenci bulunmaktadır. Çevre yerleşim yerlerinden birçok öğrenci bu okulda eğitim görmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum