Doğanşar Kabaçam Köyü Video

Kabaçam köyü Sivas İli'nin Doğanşar İlçesi'ne bağlı bir köydür. Kabaçam köyü 40.25 enlemi ve 37.5833333 boylamı koordinatlarında yer alır. Sivas’ın Doğanşar ilçesine bağlı Kabaçam köyü, ilçe merkezinin kuzey doğusunda Doğanşar’a yaklaşık 9 km uzaklıktadır

Kabaçam, Sivas ilinin Doğanşar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaçam Köyü Resimleri ve kabaçam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanşar Kabaçam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaçam köyü son dakika gelişmeleri, Kabaçam köyüne özgü yemekler, Doğanşar Kabaçam köyünün tarihi, Kabaçam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaçam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Kabaçam Köyünde doğan biri var mı? Doğanşar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğanşar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanşar Sivas Arası Kaç Km? Doğanşar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Doğanşar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

KABAÇAM KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kabaçam, Sivas ilinin Doğanşar ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 109, Doğanşar ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Kabaçam köyü Sivas İli'nin Doğanşar İlçesi'ne bağlı bir köydür. Kabaçam köyü 40.25 enlemi ve 37.5833333 boylamı koordinatlarında yer alır. Sivas’ın Doğanşar ilçesine bağlı Kabaçam köyü, ilçe merkezinin kuzey doğusunda Doğanşar’a yaklaşık 9 km uzaklıktadır. Köy, Köse Dağı’nın üzerindeki Kabaçam ormanının yanı başındadır. Köyün aşağı Kabaçam ve Gölcük isimlerinde iki mezrası bulunmaktadır.

Köyün adı Osmanlıca tavizat kelimesinin ses değişikliğine uğramasıyla oluşmuştur taviz, tavizat, tavüzat kelimeleri;karşılık olarak vermek, karşı tarafın lehine olacak şekilde vazgeçmek demektir. 1940 yılında Tavuza köyüne çamlıca ismi verilmiştir, ancak bu isim kullanılmamıştır.

Bir başka rivayetlerde ise Tavuza ismi halk dilinden kaynaklanan uzaklık belirtisidir. Şöyle ki; Tavuza köyü diğer köylere nazaran ilçeye ve yerleşim birimlerine daha uzaktır, bu yüzdendir ki, başka köylerden köyümüze doğru yola çıkanlara “nereye gidiyorsunuz” suali yönetildiğinde onlarda köyün ismi yerine “taa uzağa “gidiyorum derlermiş. Halk dilinde bu söylem yayıldıkça köyün ismi son şeklini Tavuza olarak almıştır daha sonra, Kabaçam olarak değiştirilmiştir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün [[içme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar