Doğanşehir Polat Köyü

Doğanşehir Polat Köyü

Polat köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Polat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Polat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Doğanşehir Polat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Polat köyü son dakika gelişmeleri, Polat köyüne özgü yemekler, Doğanşehir Polat köyünün tarihi, Polat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Polat köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bugün mahalle statüsünde bulunan Polat kasabası, Malatya ilinin güneybatısında yer alan Doğanşehir ilçesinin kuzeybatı yönünde konumlanmıştır. Dört tarafı dağlarla çevrili Polat ovasının eteklerine kurulu olan kasaba, yörenin kültürel merkezlerinden biridir. Kasabanın kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte bölgede yer alan kalıntılar tarihinin eski dönemlere uzandığının bir göstergesidir. Kasabada eskiden 1930'da kurulmuş bir belediye mevcuttur.

Kasabanın yemek geleneklerinde geleneksel olarak bayramda özel verilen yemekler bulunur. Bunlar arasında kınalı ekmek, bir içli köfte türü olan Polat köftesi, kayısı hoşafı ve kül kömbesi bulunur.

Polat, Malatya ilinin Doğanşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Polat Köyü Resimleri ve Polat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanşehir Malatya Arası Kaç Km? Doğanşehir Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Darende Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Doğanşehir Polat Köyünde doğan biri var mı? Doğanşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.