Doğanyol Yeşilköy Köyü

Doğanyol Yeşilköy Köyü

Yeşilköy köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Yeşilköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Doğanyol Yeşilköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilköy köyüne özgü yemekler, Doğanyol Yeşilköy köyünün tarihi, Yeşilköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköy köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy. Malatya'nın Doğanyol ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski adı Deremerasu ya da Deremeraso olarak bilinir. Oldukça eğimli bir yamaca kurulmuş olan köyün hane sayısı 10'dur. Özellikle 70 ve 80'li yıllarda İstanbul'a göç vermiştir. Öğrenim çağındaki çocuk sayısı beşin altına düştüğü için köy okulu kapatılmış, mevcut öğrenciler ise taşımalı eğitim kapsamına alınmıştır. 1980'li yıllarda kurulan Turgut Özal hükûmetince köye yol ve elektrik hizmeti getirilmiştir. Osmanlı Devleti Dönemi'nde bu bölgede Ermeniler de yaşamıştır.

Yeşilköy, Malatya ilinin Doğanyol ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy Köyü Resimleri ve Yeşilköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanyol Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanyol Malatya Arası Kaç Km? Doğanyol Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Doğanyol Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Doğanyol Yeşilköy Köyünde doğan biri var mı? Doğanyol Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.