Doktora “beyinsiz Kezban” Diyen Hastaya 10 Bin Tl Ceza !

Doktora “beyinsiz Kezban” Diyen Hastaya 10 Bin Tl Ceza !

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde görev yapmakta olan bir hekime karşı hakaret eden şahıs hakkında açılan davada 10 bin 600 TL para cezası verildiği bildirildi. Beyinsiz Kezban Sözüne 10 TL Ceza Verildi Hekim Sen tarafından yapılan açıkalamada,...

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde görev yapmakta olan bir hekime karşı hakaret eden şahıs hakkında açılan davada 10 bin 600 TL para cezası verildiği bildirildi.

Beyinsiz Kezban Sözüne 10 TL Ceza Verildi

Hekim Sen tarafından yapılan açıkalamada, şahsın doktora, “Beyinsiz Kezban” şeklinde hakaret ettiği belirtildi. Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde görev yapmakta olan bir hekimimize karşı “Beyinsiz kezban” diyerek hakaret eden şahıs hakkında açılan davada, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret eylemini aleni ortam olan hastane koridorunda sağlık çalışanına yönelik gerçekleştirmesi nedeniyle cezasında artırım yapılarak, şahıs 530 güne tekabül eden 10.600 TL adli para cezası ile cezalandırılmıştır. Cezası, daha önce sabıkası olmadığı için beş yıl suç işlememe şartıyla ertelenmiştir. Bu ceza ile şahıs bir daha hekimlere hakaret edemeyecek, hakaret ettiği taktirde alacağı cezaya ek olarak bu ertelenen cezasını da alacaktır. Şahıs, bu karar ile “haksız eylemin alenen ve kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenmesi” sebebiyle hakaret suçunun nitelikli hali ile cezalandırılmıştır. Dava sonucunun mahkemece hükmedilen para cezasından ziyade; kamu görevlisi olarak görevi başındaki doktora yönelik şiddetin önüne geçilmesi için örnek teşkil etmesi daha değerlidir. Böyle kutsal bir mesleği icra eden hekimlerimize karşı şiddetin hiçbir türü kabul edilemez olup, sendikamız ve sendika avukatlarımız adaletin sağlanması için gerekenleri daima yapacaktır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.