Dolandırıcılar Office 365 Şifrelerinin Peşinde

Dolandırıcılar Office 365 Şifrelerinin Peşinde

Siber güvenlik araştırmacıları; dolandırıcıların yeni bir sesli bildirim tuzağı ile kullanıcıları kandırarak Office 365 eposta bilgilerini çaldıklarını ortaya çıkardı. McAfee firmasının açıkladığı yeni dolandırıcılık tuzağı şöyle işliyor: Kullanıcılar, Mi

Siber güvenlik araştırmacıları; dolandırıcıların yeni bir sesli bildirim tuzağı ile kullanıcıları kandırarak Office 365 eposta bilgilerini çaldıklarını ortaya çıkardı.
McAfee firmasının açıkladığı yeni dolandırıcılık tuzağı şöyle işliyor: Kullanıcılar, Microsoft’tan gelmiş gibi gösterilen cevapsız çağrıları olduğu yönündeki sahte eposta eklerine tıkladığında, şifre bilgilerini isteyen bir kimlik avı sitesine yönlendiriliyor. Gerçek gibi görünen ama gerçek olmayan sayfada kendilerinden istenilen kişisel bilgilerini ve şifrelerini paylaşan kullanıcıların hesapları da hacklenmiş oluyor. Dolandırıcıların hedefinde üst ve orta yöneticilerden, finans uzmanlarına, bilgisayar hizmetleri verenlerden satış ve sigorta alanında çalışanlara kadar birçok beyaz yakalı bulunuyor.
McAfee yetkililerinden yapılan açıklamaya göre; dolandırıcılar Microsoft’a büyük zarar verebilecek nitelikte olabilecek her türlü özel ve hassas bilgiye ulaşmaya uğraşıyor.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.