Dörtdivan Yukarıdüğer

Dörtdivan Yukarıdüğer

Yukarıdüğer Köyü haberleri, Dörtdivan Yukarıdüğer köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarıdüğer köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bolu Köyleri Arasında yer alan Yukarıdüğer köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dörtdivan Yukarıdüğer köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıdüğer köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıdüğer köyüne özgü yemekler, Dörtdivan Yukarıdüğer köyünün tarihi, Yukarıdüğer köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıdüğer köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıdüğer , Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıdüğer Köyü Resimleri ve Yukarıdüğer köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dörtdivan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dörtdivan Bolu Arası Kaç Km? Dörtdivan  Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Dörtdivan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Dörtdivan Adaköy Köyünde doğan biri var mı? Dörtdivan Doğumlu Ünlüler Kimler?

YUKARIDÜĞER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yukarıdüğer, Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının etrafını çevreleyen Ulusu ve Eğrice deresiden aldığı tahmin edilmektedir.

Yukarıdüğer, Bolu ilinin Dörtdivan ilçesine bağlı bir köydür. Oğuzhan > Bozoklar > Ay han > Döğer şeklinde Orta Asya'dan geliş şeması mevcuttur. Köyün ismi Düğer kardeşlerden geldiği tahmin edilmektedir. Bu kardeşlerden birisinin Yukarıdüğer köyü'nün mevkisine diğerinin ise komşu köy olan Aşağıdüğer köyünün bulunduğu alana yerleşmesi sonucunda köyler bugüne gelmiştir. Daha önceleri köy halkı "Kadılar Mahallesi" olarak bilinen Dörtdivanın güney kesiminde yerleşmiştir. Burada olan arazilerin büyük bölümü Yukarıdüğer ve Aşağıdüğer köyüne aittir.
Bolu iline 48 km, Dörtdivan ilçesine 6 km uzaklıktadır. Köyün içinde geçen "Kocasu" köyün sulama ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi ve İç Anadolu iklimi arasında geçiş iklimine sahiptir. İç Anadolu Bölgesine yakınlığı nedeniyle karasal iklim etkileri daha fazla görülmektedir. Kış aylarında kar yağışı etkili olmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamaktadır. Öğrenciler taşımalı eğitimle Dörtdivan ilçesi Kargıbayramlar mahallesinde bulunan Cumhuriyet ilköğretim okulunda eğitim görmektedirler. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.