Dörtyol Yeniyurt Köyü

Dörtyol Yeniyurt Köyü

Yeniyurt Köyü haberleri, Dörtyol Yeniyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Yeniyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dörtyol  Yeniyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniyurt köyü son dakika gelişmeleri, Yeniyurt köyüne özgü yemekler, Dörtyol  Yeniyurt köyünün tarihi, Yeniyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniyurt, Hatay ilinin Dörtyol  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Yeniyurt bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniyurt köyü resimleri ve Yeniyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dörtyol Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yeniyurt bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Dörtyol Hatay Arası Kaç Km? Dörtyol Hava Durumu? Dörtyol Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Dörtyol  Yeniyurt Köyünde doğan biri var mı? Dörtyol Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniyurt mahallesi Hatay ilinin Dörtyol ilçesine bağlı olan mahalledir.Yeniyurt 1934 tarihinde kışın yeniyurt say mevkii ve civarında yazın Yaylalara konar göçer Türkmen Yörüklerinden 34 aile tarafından Devlet teşviki ile bugünkü yerinde iskân edilmiştir. İlk İskânda Dörtyol un Çaylı mahallesine bağlı bir mezra olarak kurulan Yeniyurt, daha sonra 1947 tarihinde köy olarak kabul edilmiştir. İlk muhtarı da bu yıl seçilmiştir. Aynı zamanda Dörtyol İlçe İdare Kurulu tarafından da bu yıl sınırları tespit edilerek kesinleşmiştir.
Yeniyurt mahallesi ilçe Merkezine 13 km uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum