Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Yıllardır Neden Yenilenmiyor?

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Yıllardır Neden Yenilenmiyor?

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Yıllardır Neden Yenilenmiyor ? Dr.  Behçet Uz tarafından 23-Nisan-1938’de temeli atılan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıllardır sıkışmış bir alanda, köhne...

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Yıllardır Neden Yenilenmiyor ?

Dr.  Behçet Uz tarafından 23-Nisan-1938’de temeli atılan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıllardır sıkışmış bir alanda, köhne binalar ile modern hastane tesislerinin yer aldığı bir kampüste hizmet veriyor.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Neden Yenilenmiyor

Behçet Uz Çocuk Hastanesine Emeği Geçen Tüm Sağlık Profesyonellerine Minnettarız

Öncelikle tüm fiziki zorluklara rağmen yıllardır Ege Bölgesi’ne, Türkiye’ye hizmet veren Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinde görev yapan, buradan emekli olmuş sağlık profesyonellerine, minik hastalar için gösterdikleri çaba için çok teşekkür ediyorum. Mesleği öğrendiğim Yeni Asır – SABAH Grubunda muhabir iken, Prof.Dr. Vedide Tavlı, Uzm.Dr. Murat Balanlı ve daha nice hastane başhekimi ile birlikte mesai yapma şansı buldum.  İl Sağlık Müdürlüğünde ise Op.Dr. Mehmet Özkan ve Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz’ın görev yaptığı dönemlerdi diye hatırlıyorum. Yöneticilerimizin de hastaneye büyük katkıları olmuştur.

Behçet Uz Çocuk Hastanesi Eski Başhekimlerinden Vedide Tavlı İle İlginç Diyalog

Başhekim Vedide Hanımla, radyoloji teknisyenleri odası için yaptığım bir haber için tartıştığımı hatırlıyorum. Haberde, odayı ahıra benzetmiştik. Gerçekten odanın hali berbattı. Hatta kanalizasyon bölümünden farelerin çıktığı söyleniyordu. Başhekim Hanım bana, “Erkan Bey burada dört ayaklılar yaşamıyor” demişti. Kendince haklı olabilir ama hastanede yıllardır çalışan radyoloji teknisyenlerinin isyanını gündeme getirmek de bizim görevimizdi.

Gelelim günümüze. Pazar günü kaleme aldığım bu yazıyı okuyan sağlık çalışanlarımız, “Çocuk Hastanesine yeni acil, ameliyathane binaları yapıldı köşe yazısı başlığınız yanlış olmuş” diyebilir.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi bana göre bütüncül olarak hiçbir yönetim döneminde ele alınmamıştır. Alınmış olsa bile yapılan planlar bir sonraki İl Sağlık Müdürüne aktarılmamış ya da gelen gideni aratmıştır. Kimse kusura bakmasın. Lütfen vakti olan bir hastaneyi dolaşsın. Onkoloji binası, yönetim binası, yenidoğan servislerinin bulunduğu binalar, 1940’lı yıllardan kalmış gibi (Tam emin değilim 1940’da yapılmış olabilir) . Otopark alanı yok. Acil Servis yeni ama dinlenme odası barakadan farksız ! Şimdi hep birlikte bölgemizdeki çocuklarımızın sağlığını emanet ettiğimiz hastanenin neden topyekün yenilenmediğini kendimize soralım. Bir sonraki yazımda aklıma gelen yanıtları da sizlerle paylaşacağım ! !!

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Neden Yenilenmiyor

Behçet Uz Çocuk Hastanesi Bayraklı Şehir Hastanesi’ne Taşınacak Mı

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi yöneticileri ve çalışanları ile yaptığım görüşmede, Çocuk Hastanesinin Şehir Hastanesine taşınmayacağı yönünde bir izlenim edindim. Çocukla veya bebekli ailelerin ulaşımı şu an için sorunlu olan Bayraklı Şehir Hastanesine gitmelerinin aileler ve yavruları için çok zor olacağını düşünüyorum. Hastane açıldıktan ve ulaşım sorunu  çözüldükten sonra bazı bölümleri veya tümü Bayraklı Şehir Hastanesine taşınabilir.

 

 

 

 

 

Üstte BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIM MÜMKÜN isimli Youtube Videomun linkini bırakıyorum.

Evet sözün özü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kentimize ve bölgemizin hak ettiği yerde değildir. Sağlık alanında fiziki imkanlar ,sağlık hizmet sunumunu olumlu ya da olumsuz yönde etkilemektedir. Bir uzman odası, bir asistan odası, bir hemşire odası, bir toplantı odasının en azından kabul edilebilen şartları karşılaması sağlık profesyonellerinin motivasyonunu yükseltmektedir. Şimdi İzmirde görev yapmış İl Sağlık Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Hastane Başhekimleri, Yetkili Sendika Başkanları lütfen köşe yazımızın başlığını okuyup tekrar bi düşünsün. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

BİR SONRAKI YAZIMIMIZDA YANIT ARAYACAĞIMIZ SORULAR ?

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EK HİZMET BİNALARI ÇOCUK HASTANESİNE DAHİL EDİLEBİLİR Mİ ?

ÇOCUK HASTANESİ DAHA MODERN POLİKLİNİK BİNALARINDA HİZMET VERSE ALSANCAKTAKİ ÖZEL MUAYHANELERE GİDEN EBEBEYN SAYISINDA DÜŞÜŞ OLUR MU ?

Katkıda bulunmak isteyenler, info adresimizden bizimle iletişime geçebilirler

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Tarihçe

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nin temeli  kurucusu olan Dr.  Behçet Uz tarafından 23-Nisan-1938’de atılmıştır. Dr. Uz  Maddi imkansızlıklara rağmen İzmir  belediye başkanı olduğu dönemde  Valilik, Belediye ve halktan yardım toplayarak 900 bin TL olan  keşif  bedelli inşaata 30 bin TL ile ise başlamıştır.

Doktor Uz  Sağlık Bakanlığı  döneminde, İzmir Belediye meclisini ikna ederek 21-10-1946’da hastaneyi Sağlık Bakanlığına  hibe ettirmiş, Bakanlığa binanın bazı noksanlarını tamamlattırarak, 2-4-1947’de dönemin başbakanı Recep Peker’le İzmir’ e  gelerek  hastaneyi hizmete açmıştır.  Kızılay’ ın 1954’ te yaptırdığı Doğum Pavyonu, İzmir Hastanelerine Yardım Derneği’ nin çabaları, çeşitli kuruluşlar ve halkın bağışları ile 1962’de İntaniye Pavyonu, 1968’de Ortopedi ve Travmatoloji Pavyonu, 1975’de ana binanın üstüne kat ilavesi yapılmıştır. Buna paralel olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından kadrosu genişletilmiştir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.