“dünyada En Çok Sığınmacı Öğrenci Barındıran Ülkeyiz”

“dünyada En Çok Sığınmacı Öğrenci Barındıran Ülkeyiz”

Sığınmacı Öğrencide Lideriz ! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin son 12 yıldır 1,2 milyon Suriyeli çocuğa ev sahipliği yaptığını söyledi.  Bakan Tekin, bu çocukların eğitim süreçlerine katılmaları için elinden gelen...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 15-21 Temmuz Aralığında "Eğitimde Bu Hafta" Bilgilendirmesi

Sığınmacı Öğrencide Lideriz ! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin son 12 yıldır 1,2 milyon Suriyeli çocuğa ev sahipliği yaptığını söyledi. 

Bakan Tekin, bu çocukların eğitim süreçlerine katılmaları için elinden gelen gayreti gösterdiklerini, bu açıdan dünya üzerinden en çok sığınmacı öğrenci barındıran ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. 

“Küresel sıkıntılara rağmen Türkiye’de eğitim alanında ciddi gelişmeler yaşandı”

Türkiye’de 2000’li yılların başlarından itibaren eğitim öğretime erişim, eğitimin niteliği ve nicelik anlamında ciddi ilerlemeler kaydedildiğinin altını çizen Tekin, “2008-2009 küresel mali krizi ve Kovid-19 salgını gibi ciddi küresel sıkıntılara rağmen Türkiye’de eğitim alanında çok ciddi gelişmeler söz konusu olmuştur.” dedi.

 3,5 Milyon Suriyeliye Ev Sahipliği Yapıyor 

Türkiye’nin son 12 yıldır, aralarında 1,2 milyon çocuğun da bulunduğu 3 buçuk milyondan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını anımsatan Tekin, bu çocukların eğitim öğretim süreçlerine katılmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, bu açıdan dünya üzerinde en çok sığınmacı öğrenci barındıran ülkenin Türkiye olduğunun da aşikar olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki deprem felaketinin olumsuz sonuçları da ilave edildiğinde bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin eğitim öğretim alanında kazandığı ivmenin takdire şayan olduğunu dile getirdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum