Düzce Gündolaması Köyü

Düzce Gündolaması Köyü

Gündolaması, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. öyün Düzce'nin ilk 7 köyünden biri olduğu söylenmektedir. Köy, Türk köyüdür. Köyde, Türk kültür gelenek ve görenekleri hakimdir.

Düzce merkezine 6 km uzaklıktadır. 1999 düzce depremi sonrasında yapılan toplu konutların eteklerinde yer alması sebebiyle coğrafi önemi artmıştır. Köy toprakları genelde küçük parçalar halindedir. Bu sebeple tavukçuluk ve büyükbaş hayvancılığın yanında tarım yapılsada son yıllarda iyice azalmıştır. Köyün genç nüfusu Düzcedeki geniş sanayi ağı neticesinde fabrika vb. yerlerde çalışmaktadır. Yerli halkı türk olmasına rağmen diğer komşu köylerin çoğu muacirdir. Köy nüfusunun çoğunluğu köyümüzün ilk kurucuları ve yerleşenleri olan Velioğlu Sülalesine mensuptur.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle tavukçuluk ve büyükbaş hayvancılık yoğun olmakla birlikte verimli topraklara sahip olmasına rağmen ekili/dikili tarım alanları gün geçtikçe azalmaktadır. Köyün özellikle genç nüfusu Düzce Merkezde çeşitli fabrika veya işyerlerinde çalışmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde bir ibadethane (camii) 2 market ve 3 adet köprü vardır. Köy boyunca süren dere ve kanallar köyün su bakımındanda zengin olduğunun göstergesidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.