Düziçi Bayındırlı Köyü

Düziçi Bayındırlı Köyü

Bayındırlı Köyü Haberleri, Düziçi Bayındırlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayındırlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Bayındırlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Bayındırlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayındırlı Köyü son dakika gelişmeleri, Bayındırlı Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Bayındırlı Köyü nün tarihi, Bayındırlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayındırlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayındırlı Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayındırlı Köyü Resimleri ve Bayındırlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Bayındırlı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BAYINDIRLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Bayındırlı, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Bayındırlı Düziçi'ne 13 km. uzaklıkta ve Sabun Çayı civarında kurulmuştur. Köyün arazisi genellikle yöreptir. Köye bağlı merkez mahallesi, Cehli mahallesi, Manlar mahallesi ve İbişler mahallesi bulunmaktadır.

Arazinin genellikle engebeli olması sulu tarımın gelişmesini engellemiştir. Bununla birlikte özellikle Buğday, yer fıstığı ve mısır köyün önemli gelir kaynaklarında biridir. Son yıllarda köyde çok fazla zeytin dikilmiştir. Hayvancılıkta önemli bir gelir oluşturmaktadır. Özellikle Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından damızlık yetiştirme projesiyle ıslahın köydeki hayvancılığın giderek gelişmesine neden olmuştur. Bütün bu faaliyetler köyün mevsimlik göçe yönelmesini engellemiştir. Köyden mevsimlik işçi olarak özellikle Çukurova'ya gidilmektedir. Ayrıca insanların büyük bir bölümü şehir dışına işçi olarak gitmektedir. En çok inşaat sektöründe çalışanlar evlerini ya ilçe merkezine ya da başka bir şehre yapmaktadırlar.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.