Düziçi Çerçioğlu Köyü

Düziçi Çerçioğlu Köyü

Çerçioğlu Köyü Haberleri, Düziçi Çerçioğlu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çerçioğlu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Çerçioğlu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Çerçioğlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çerçioğlu Köyü son dakika gelişmeleri, Çerçioğlu Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Çerçioğlu Köyü nün tarihi, Çerçioğlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çerçioğlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çerçioğlu Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çerçioğlu Köyü Resimleri ve Çerçioğlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz  yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Çerçioğlu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇERÇIOĞLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çerçioğlu, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.1850-1890 tarihleri arasında Hacı Mahmut adında bir kişi tarafından kurulmuştur.Köy ilk zamanlar "Çerçi Yurdu" adıyla anılmış ve zamanla Çerçioğlu adına ulaşmıştır. XVII. Dönem ANAP Adana Milletvekili Ahmet Remzi ÇERÇİ bu köydendir.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Düziçi'nin batısında ve ilçeye 18 km. olan köyün ilçeye bağlantısı asfalt yolla sağlanır. Kuzeybatısından Ceyhan Irmağı geçen köyün deniz seviyesinden yüksekligi 250 metredir.

Köye bağlı; Delihaliller Mahallesi, Tabaklar Mahallesi, Pınarözü Mahallesi, Karayusuflar Mahallesi, Yeşilçerçi Mahallesi ve Karakuyu Mahallesi bulunmaktadır.Köye yapılan Aslantaş barajı nedeniyle bazı mahaller sular altında kalmıştır.Köyde tarım ve hayvancılık birinci plandadır. Buğday, pamuk, fıstık, mısır ve susam başta olmak üzere tarımcılık ağırlıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.