Düziçi Elbeyli Köyü

Düziçi Elbeyli Köyü

Elbeyli Köyü Haberleri, Düziçi Elbeyli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Elbeyli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Elbeyli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Elbeyli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elbeyli Köyü son dakika gelişmeleri, Elbeyli Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Elbeyli Köyü nün tarihi, Elbeyli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elbeyli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elbeyli Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elbeyli Köyü Resimleri ve Elbeyli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz  yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Elbeyli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

ELBEYLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Elbeyli, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

Köy Oğuzların, Alkırevli boyunun, Elbeyli Türkmen aşiretine mensup yörükler tarafından kurulmuştur. Bu Türkmen aşiretine mensup Türkiye'de ve Suriye'de değişik yerleşimler mevcuttur. Köydeki en büyük ağaç 400 yıllık koca çınardır. Elbeyoğlu çınarı olarak da bilinen bu çınar elbeyoğlunun atını bağlamak için çaktığı kazık yeşermiş ve bu çınar olmuş" diye bilinir.

Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.İlçeye 13 km. uzaklıkta olan Elbeyli Düldül Dağı'nın batı eteğinde yer almaktadır. Yolu asfalttır. Köye bağlı;Orta Oba Mahallesi, Fakılar Mahallesi, Kara Aliler Mahallesi, Çatal Mahallesi, ibişler Mahallesi, Ellezli Mahallesi ve Keller Mahallesi bulunmaktadır.

köyün ekonomisi çiftçilik ve hayvancılık üzerine gelişmiştir tütün ekiminde 1.olmakla beraber günümüzde tütüncülük faaliyetleri azalmıştır.köyden kente göç yaygındır.

1963'te açılan ilkokulla birlikte düzenlenen kurslar sayesinde köyde okuma-yazma oranı %90 civarındadır. Halk Eğitim'in açtığı biçki-dikiş kurslarına merak vardır. Cami 1976 yılında yapılmıştır. Köyde en önemli eğlenceleri düğünlerde halkın bir araya gelmesiyle oluşan samimi ilişki, muhabbet ve güzelim halk oyunlarımız dır. Eski evlerde tuvalet ve banyo dışarıda iken yenilerde içerde yer almaktadır.Su kaynakları bakımından zengin bir köydür.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.