Düziçi Güzelyurt Köyü

Düziçi Güzelyurt Köyü

Gümüş Köyü Haberleri, Düziçi Gümüş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gümüş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Gümüş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Güzelyurt Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güzelyurt Köyü son dakika gelişmeleri, Güzelyurt Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Güzelyurt Köyü nün tarihi, Güzelyurt Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güzelyurt Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güzelyurt Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güzelyurt Köyü Resimleri ve Güzelyurt Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Güzelyurt Köyü Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜZELYURT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Güzelyurt, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

Güzelyurt Köyü; 1999 yılında Kırahallı (Karaman'lar), Şamlılar, Ahrazlar ve Çerkezler sülalelerinin Pirsultanlı köyünden ayrılarak ayrı bir köy olmuştur.Güzelyurt ilçenin batısında yer almaktadır. Köyün ile olan uzaklığı yaklaşık 55, ile uzaklığı 25 km'dir. Köyün yüksekliği 300 m'dir. 1967 yılında meydana gelen depremde can kaybı olmamış fakat birkaç ev yıkılmıştır.Köyün nüfusu son sayımda 65 hane ve 287 kişi olarak belirlenmiştir.

10 traktörün bulunduğu Güzelyurt'ta sebze ve tahıl üretimi yapılmaktadır. Kendi kendine yeterli bir ekonomiye sahip değildir.Köyde ilköğretim okulu vardır. Faal olmakla birlikte taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Sağlık evi ve sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Ulaşımı Pirsultanlı köyüne bağlı olarak yapılan köyde telefon bulunmaktadır. Elektriğin olduğu köyde içme suyu da bulunmaktadır fakat kanalizasyonu yoktur.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.