Düziçi Karagedik Köyü

Düziçi Karagedik Köyü

Karagedik Köyü Haberleri, Düziçi Karagedik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karagedik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Karagedik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Karagedik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karagedik Köyü son dakika gelişmeleri, Karagedik Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Karagedik Köyü nün tarihi, Karagedik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karagedik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karagedik Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karagedik Köyü Resimleri ve Karagedik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Karagedik Köyü Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAGEDIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karagedik, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür

Adının nereden geldiği bilinmeyen köyün ne zaman kurulduğu da bilinmemektedir. Rivayetlere göre, köyün ortasında bulunan derenin (akarsuyun) büyük bir gedik görünümünde olması, toprağı ve taşlarının siyah, kara toprak, taşlardan oluşması, isminin Karagedik olmasına neden olduğu söylenmektedir.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.İlçeye 18 km uzaklıkta olan Karagedik, deniz seviyesinden 270 metre yukarıdadır. Köyle Osmaniye arası; Şekerdere köyü üzerinden 13, Kumarlı köyü üzerinden 10 km'dir.

Köye bağlı; Merkez Mahalle, Karanlıkdere Mahallesi, Uzundere Mahallesi, Aksaylar Mahallesi, Selverler mahallesi, fakılar mahallesi ve Bucak Mahallesi.

Köyde kız alıp vermeden dolayı bütün köyün birbirleri ile akrabalık bağları oluşmuştur.Köyde 180 hane bulunmaktadır.En önemli ekonomik etkinlikler tarım ve hayvancılıktır. Tarım girdilerinin yüksek olmadığı dönemlerde yetiştirilen KARAGEDİK KARPUZU bölgede marka olmuştur. Tarım sektörünün yaşadığı sıkıntılar artık karpuz ekimini bitirme noktasına getirmiş genellikle buğday ve Yer Fıstığı ekilmektedir. Son yıllarda zeytin yetiştirilmeye başlanmıştır. Şu anda köyün birçok yerinde zeytin bahçeleri bulunmaktadır. Köyde kısmen Sulu tarım yapılmakta olup, su, Kalecik Barajından gelen sulama kanalından ve Köylünün kendi imkânları ile Karanlıkdere'den elektrik gücü ile temin edilmektedir.

Köyde 2 adet ilköğretim okulu vardır, aynı zamanda taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Okur yazar oranı %98'lere ulaşmıştır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu yoktur. Sağlık evi vardır fakat faal değildir. Köyün eski okulunun yanında bulunan lojman sağlık ocağı olarak hizmet vermektedir. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi yoktur fakat PTT acentesi vardır. 2 Adet cami vardır. Köyde telefon ve 1978'den bu yana elektrik mevcuttur. İlçeye ulaşım asfalt yolla sağlanmaktadır. Ancak köyün bazı mahallelerine stabilize yollarla ulaşılmaktadır.

 

Köyün eski tip evleri ahşap ve kargir olarak iki kat yapılmıştır. Birinci katları ahır olarak kullanılan evlerin genellikle tuvaletleri 20-30 metre evin dışındadır. Son zamanlarda yapılan evler ise betonarme şeklindedir. Bu binalarda banyo ve tuvalet evin içindedir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.