Düziçi Karaguz Köyü

Düziçi Karaguz Köyü

Karaguz Köyü Haberleri, Düziçi Karaguz Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karaguz Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Karaguz Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Karaguz Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaguz Köyü son dakika gelişmeleri, Karaguz Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Karaguz Köyü nün tarihi, Karaguz Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaguz Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaguz Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaguz Köyü Resimleri ve Karaguz Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Karaguz Köyü Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAGUZ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karaguz, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün isminin nereden alındığı bilinmeyen Karaguz avcılığa olanak sağlayan bir arazi yapısı vardır. Köye ilk gelip yerleşenler 'atçılar' olmuştur. Buraya ilk yerleşenler Andırın ilçesinden gelmişlerdir. Karaguz köyü; ilçe merkezinin kuzeyinde Düldür Dağının batı eteklerinde Ceyhan Nehri'nin güneyinde dağlık bölgede kurulmuştur. Bu durum sulu tarımı olanaksız kılar. Ne var ki, bazı havuzlar yapılarak küçük çapta gelişim sağlanmıştır. 15 adet traktörü bulunan köyde daha önce 'köy kalkınma ve orman Kooperatifi' kurulmuş Ancak borçlarını ödeyemeyince kapatılmıştır. Köyde hayvancılık yapılmasına karşın köy ekonomisinde etkin bir yeri yoktur. Diğer yandan Istar denilen ilkel tezgâhta çul, çuval, savan, örme gibi dokumalar yapılmaktadır. Köyün ekonomik olarak kendi kendine yetememesi mevsimlik göçünü zorunlu kılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.