Düziçi Pirsultanlı Köyü

Düziçi Pirsultanlı Köyü

Pirsultanlı Köyü Haberleri, Düziçi Pirsultanlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pirsultanlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Pirsultanlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Pirsultanlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pirsultanlı Köyü son dakika gelişmeleri, Pirsultanlı Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Pirsultanlı Köyü nün tarihi, Pirsultanlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pirsultanlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pirsultanlı Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pirsultanlı Köyü Resimleri ve Pirsultanlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Pirsultanlı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

PIRSULTANLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Pirsultanlı, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

Osmaniye iline bağlı Düziçi ilçesinin kuzeyinde bulunan bir köyüdür. Duranlar, Alikahyalar, Kaşobası, Hacılar, Kırahallı (Ayrıldı ve Güzelyurt oldu), Metliler, Höçüklerin Alika, Emirgaralar, Çöteler(Garagöl) köyün mahalleleridir. Köy 7 tepe üstüne kurulmuştur. İlçe merkezine uzaklığı 20 km.'dir. Mahallelerinin arasında uzaklık yaklaşık 5 km. olan köyün rakımı 220 metre ile 250 metre arasında değişmektedir. 1967 yılında köyde meydana depremde can kaybı yaşanmamasına karşın birçok ev onarılamaz şekilde hasar görmüş ve bazı evler yıkılmıştır. Ulaşımı Böcekli beldesi üzerinden yapılan Pirsultanlı'da telefon ve elektrik bulunmaktadır. Pirsultanlı'da sebze ve tahıl üretimi yapılmaktadır. Köyde 1 tane ilköğretim okulu bulunmaktadır.

450 hanenin bulunduğu köyde 3000 kişi yaşamaktadır. Köy geçimini genellikle hayvancılık ve tarımla sağlar. Son zamanlarda zeytin bahçeleri yaygınlaşmaya başlamıştır. Hayvan yetiştiriciliği de son dönemde çok sayıda ahırda yapılmaktadır. Köyde koperatif kurulmuştur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.