Düziçi Selverler Köyü

Düziçi Selverler Köyü

Selverler Köyü Haberleri, Düziçi Selverler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Selverler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Selverler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Selverler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Selverler Köyü son dakika gelişmeleri, Selverler Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Selverler Köyü nün tarihi, Selverler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Selverler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Selverler Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Selverler Köyü Resimleri ve Selverler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Selverler Köyü Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

SELVERLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Selverler, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. 1969 yılına kadar Karagedik Köyü'nün mezrası olan Selverler köyü, bu tarihten sonra ayrı bir köy haline gelmiştir. Rivayete göre 19. yüzyıl ilk yarısında Gaziantep'in İslahiye ilçesinden kan davası nedeniyle kaçan asılları Türkmen olan Hüseyin ve Yusuf adlı iki kişi Osmaniye'nin Şekerdere köyünden iki kız kaçırarak buraya yerleşmişler. Bu kızlardan birinin adı Selver olduğu için köye Selverler denilmiştir. İlçenin güneybatısında bulunan ve ilçeye 17 km. uzaklıkta olan Selverler, deniz seviyesinden 225 metre yüksekliktedir. Ulaşımı mevcut olan köyün yolu asfalttır. 1974 yılından beri elektriği olan köyün tamamında telefon mevcuttur. İçme suyu sıkıntısı yoktur Köyde arazinin yarıya yakını sulu tarım yapılmaktadır ve diğer yarısı kıraç ekim yapılmaktadır. Genellikle de tahıllar, yer fıstığı karpuz,buyday ve birçok toprak mahsulleri yetişmektedir . Köyde büyük çoğunluğunda traktör mevcuttur. Köyde ilk okul mevcuttur diğer sınıflar taşımalı sistemle Ellek beldesinde eğitimini yapmaktadırlar. Okur yazar oranı %97 dir. Köyde cami ve imam bulunmaktadır İlçenin güneybatısında bulunan ve ilçeye 17 km. uzaklıkta olan Selverler, deniz seviyesinden 225 metre yüksekliktedir. Ulaşımı mevcut olan köyün yolu asfalttır. 1974 yılından beri elektriği olan köyün tamamında telefon mevcuttur. İçme suyu sıkıntısı yoktur Köyde arazinin yarıya yakını sulu tarım yapılmaktadır ve diğer yarısı kıraç ekim yapılmaktadır. Genellikle de tahıllar, yer fıstığı karpuz,buyday ve birçok toprak mahsulleri yetişmektedir . Köyde büyük çoğunluğunda traktör mevcuttur. Köyde ilk okul mevcuttur diğer sınıflar taşımalı sistemle Ellek beldesinde eğitimini yapmaktadırlar. Okur yazar oranı %97 dir. Köyde cami ve imam bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.