E-kayıt Nasıl Yapılır | E-kayıt son başvuru tarihi ne zaman

E-kayıt Nasıl Yapılır | E-kayıt son başvuru tarihi ne zaman

E-kayıt Nasıl Yapılır, E-kayıt son başvuru tarihi ne zaman bitiyor? Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite öğrencilerini ilgilendiren en önemli konu olarak karşılarına çıkıyor.

YÖK 16 Ağustos itibari ile e-kayıt sistemini e-devlet üzerinden üniversite öğrencilerinin erişimine açtı. Artık üniversite öğrencileri belirtilen süre içerisinde evinden üniversite kaydını yaptırabilecekler.

Eskiden her üniversitenin kayıt tarihi belirlenmekte ve öğrenciler belgelerini hazırlayarak o tarihte ilgili üniversitede kaydını yaptırmak zorunda idiler. Bu uygulama öğrenciler açısından hem zaman hemde ekonomik olarak tasarruf sağlıyor.

ÜNİVERSİTEYE E-KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek kayıt yaptırabilirler.

Adayların dilkkat etmesi gereken en önemli mevzu E-kayıt işlemi sonunda "E-kayit işlemi başarıyla gerçekleştirilmiştir" yazısını görmeden sistemden çıkmamaları.

Hizmete ilk girdiğinizde kayıt yaptırabileceğiniz okulların listesi ile karşılaşacaksınız. Tüm devlet üniversitelerine(Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hariç) ve ekranda listelenmiş olan vakıf üniversitelerine elektronik kayıt yapabilirsiniz. Okulunuz elektronik kayıt yapılabilecek üniversiteler içinde ise, "Devam Et" düğmesine basarak bir sonraki aşamaya geçiniz.

Bu aşamada ekrandaki bilgileri dikkatle okuyunuz ve tümünün eksiksiz ve doğru olduğundan emin olunuz. Eğer tüm bilgiler eksiksiz ve doğru ise, sayfadaki tüm uyarı ve duyuruları okuyup anladı iseniz aşağıda bulunan alanlara "EVET" yazdıktan sonra "Başvur" düğmesine basarak işleminizi tamamlayınız. Bilgilerinizde eksiklik veya yanlışlık varsa işleme devam etmeyiniz.

Peki E-devlet şifresi olamayan adaylar ne yapacak?

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.


E-KAYIT İŞLEMİ NE ZAMAN BİTİYOR | E-KAYIT İŞLEMLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN

Üniversiteye e-Kayıt yapmak isteyen öğrenciler için son tarih 21 Ağustos 23:59 a kadar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.