EBA Canlı Ders Uygulaması Kurulumu

EBA Canlı Ders Uygulaması Kurulumu

31 Ağustos da başlayacak uzaktan eğitim nedeniyle öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşları ile EBA Canlı ders üzerinden derslere katılabilecek. Peki EBA Canlı Ders Uygulaması Kurulumu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

EBA canlı ders giriş ve kullanım işlemlerinde güncelleme yapıldı. Peki bu güncelleme nedir? EBA Canlı Ders Kurulumu Nasıl Yapılacak? EBA Canlı Ders Kurulumu haberimizde...

Kullandığınız bilgisayardan ilk kez canlı ders başlatacaksanız öncelikle EBA'ya giriş yapıyorsunuz. Sol menüde yer alan canlı dersler sayfasında yer alan Canlı Ders Uygulamasını linkine tıklayarak indirip bilgisayarınıza kurmalısınız. Uygulamayı indirdikten sonra kur seçeneğinie tıklayıp ekrana gelen yönergeleri takip ediniz. Kurulum işlemini tamamladıysanız veya bilgisayara daha önce yüklediyseniz ekrana gelen canlı derslere işlem kısmındaki Katıl butonuna tıklayarak katılabilirsiniz.

EBA Canlı Ders bilgisayar üzerinden öğrencilerin görüntülü ve sesli olarak katılabildiği, öğretmenleri ve arkadaşları ile sınıf ortamında olduğu gibi iletişim kurabildiği etkileşimli bir sanal sınıf ortamıdır.  Peki öğrenciler canlı derslere nasıl katılacak, Geçmiş canlı dersleri tekrar etme, Canlı Ders Uygulaması İndirme ve Kurma işlemleri haberimizde...

Canlı Derslere Katılma

EBA Canlı Ders Üzerinden derslere katılmak için EBA hesabına giriş yaparak senin için oluşturulan canlı derslere gitmen yeterlidir. Canlı derslere takvim alanından, bildirimler alanından, yada sol menüde yer alan Canlı Dersler düğmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Geçmiş Canlı Derslere Katılma

Canlı Dersler sayfasında güncel canlı dersler görülmektedir. Dilersen geçmiş canlı dersler için filtreleme alanına tıklayabilirsiniz. Listeleme sayfasında canlı dersin yanında bulunan işlem menüsündeki İşlem düğmesine tıklayarak canlı dersin detaylarını inceleyebilirsiniz. 

Canlı Ders Uygulaması İndirme ve Kurma

Kullandığınız bilgisayardan ilk kez canlı ders başlatacaksanız öncelikle canlı dersler sayfasında yer alan Canlı Ders Uygulamasını linkine tıklayarak indirip bilgisayarınıza kurmalısınız. Uygulamayı indirdikten sonra kur seçeneğinie tıklayıp ekrana gelen yönergeleri takip ediniz. Kurulum işlemini tamamladıysanız veya bilgisayara daha önce yüklediyseniz ekrana gelen canlı derslere işlem kısmındaki Katıl butonuna tıklayarak katılabilirsiniz.

Canlı derse ne zaman katılabilirim?

Canlı dersinize, dersinizin başlangıç saati geldiğinde katılabilirsiniz. “Katıl” düğmesi, dersiniz aktif olduğu sürece görünecektir. Süre dolmadığı sürece, geç kalsanız bile dersinize katılabilirsiniz. Ancak dersin süresi bittiğinde derse katılamazsınız.

Canlı derse katıldım fakat öğretmenim gelmedi. Ne yapmalıyım?

Bu durumda, “Katıl” düğmesine tıkladıktan sonra “EBA Canlı Ders” ekranında öğretmeninizin derse gelmesini beklemenizi tavsiye ederiz çünkü öğretmeniniz geç de olsa derse katılabilir. Öğretmeniniz derse geldiğinde bu ekranda dersiniz kendiliğinden başlayacaktır.

“EBA Canlı Ders” açılırken sistem hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Önce Windows Update'ten işletim sisteminizin son güncelleştirmelerini denetleyiniz ve hepsini yüklediğinizden emin olunuz. Muhtemelen Windows’un eski bir sürümünü kullanıyorsunuz. Bu nedenle bilgisayarınızda bazı dosyalar eksik olabilir. Bunları tamamlamak için Microsoft’un bu tür sorunlar için önerdiği programı kurup tekrar deneyiniz.
İndir → https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x86.exe

Bu uygulamayı kurmak için bilgisayarınızda yönetici rolünde olmanız gerekir. Eğer uygulamayı kurmakta sorun yaşıyorsanız, bilgisayarınızı edindiğiniz kurumdan destek alabilirsiniz.

MacOS işletim sisteminde canlı ders yapabilir miyim?

MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızla, videodaki adımları uygulayarak canlı derslere katılabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.