Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Kurduğu Eczane Ofis Oldu !

Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Kurduğu Eczane Ofis Oldu !

Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Kurduğu Eczane Ofis Oldu !!!  Türk Eczacılığında yeni bir dönemin başlamasına öncülük eden Süleyman Ferit Eczacıbaşı’nın İzmir’de ilk görev yaptığı Gureba-yı Müslimin Hastanesinde yönettiği...

Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Kurduğu Eczane Ofis Oldu !!! 

Türk Eczacılığında yeni bir dönemin başlamasına öncülük eden Süleyman Ferit Eczacıbaşı’nın İzmir’de ilk görev yaptığı Gureba-yı Müslimin Hastanesinde yönettiği eczane ofis olarak kullanılıyor. 

İzmirli Sanayici ve Eczacı Enver Olgunsoy, Bilim ve Sağlık Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Tarihi eczanenin ofis şeklinde değerlendirilmesi uygunsuz olmuştur” yorumunu yaptı. 

Eczacı Ferit Eczacıbaşı’nın Kurduğu Eczane Ofis Oldu !!!

İzmir’deki ilk görevi Gureba-yı Müslimin Hastanesi

Osmanlı İmparatorluğu’nun en genç eczacısı olarak meslek yaşamına başlayan, idealist, vatanperver bir Türk eczacısı olan Süleyman Ferit Bey, Şifa Eczanesi’nde bir yandan Türk Eczacılığında yeni bir dönemin başlamasına öncülük ederken, diğer yandan da hemşerileriyle bütünleşerek yaşadığı şehrin sosyal ve kültürel hayatına bir toplum gönüllüsü olarak çok önemli katkılar yaptı.

BSHA Ortaya Çıkarttı

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı tarafından yapılan araştırmada, Ferit Eczacıbaşı’nın çalıştığı tarihi eczanenin İZMİR Sağlık Müdürlüğü tarafından ofis olarak kullanıldığı ortaya çıktı. İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün Konak’taki hizmet binasının zemin katındaki tarihi eczane, ofis olarak kullanılıyor. Eczane raflarındaki tarihi ilaç ve şurupların kaldırılırken, rafların önünde çalışanların ofis masa ve sandalyelerinin yer aldığı görüldü. 

Daha Fazla Bilgi İçin Yazılı Başvuru Yapın ! 

Görüşlerine başvurduğumuz İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, eczanenin ofis olarak kullandığı doğrulurken, daha fazla bilgi için yazılı başvuru yapılması gerektiğini bildirdi. 

Eczacı Enver Olgunsoy ‘Ofis Olarak Kullanılması Uygun Değil’

Tarihi eczanenin Türk eczacılık tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan İzmirli Sanayici ve Eczacı Enver Olgunsoy, eczanenin ofis olarak kullanılmasının uygunsuz bulduğunu ifade etti. Yanlıştan dönülerek eczanenin müze olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Olgunsoy, *Devlet hastanesi Yeşilyurt Hastanesine taşınırken bir bolum eczane malzemesi oraya götürülmüştür. Çok güzel porselen kavanozlar vardı” diye konuştu.  (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.