Edirne çiftçisi silajlık mısırlarını biçiyor

Edirne çiftçisi silajlık mısırlarını biçiyor

Edirne çiftçisi, büyük ve küçükbaş hayvan yemi olarak bilinen silajlık mısırlarını tarladan, biçmeye başladı.

Edirne çiftçisi, büyük ve küçükbaş hayvan yemi olarak bilinen silajlık mısırlarını tarladan, biçmeye başladı. Makina ile hasadı yapılan silajlık mısırların, özellikle kış aylarında büyük ve küçükbaş hayvan beslemede önemli yere sahip olduğu biliniyor.

Tarlaya mısır tohumunu 90 gün önce atan çiftçiler, bu günlerde emeklerinin karşılığını almaya başladı. Sıcak, güneşli hava ve su ihtiyacı çok olan silajlık mısırlar, büyük ve küçükbaş hayvancılıkta süt verimini zirveye taşıyor.

Edirne'nin Süloğlu ilçesi Akardere köyünde, silajlık mısır yetiştiriciliği yapan Engin Yıldız, "Bu yıl mısır bitkisinin uzunluğu ve koçanların büyüklüğü istenilen seviyede. Makina yardımıyla mısır bitkisini küçük parçalar haline getirerek römorklarla toprak zemine boşaltıyoruz. Yaptığımız silo sayesinde mısır bitkisinin üstünü örterek bozulmamasını sağlıyoruz. Silaj, büyük ve küçükbaş hayvancılıkta süt verimini zirveye taşıyor. Samanla beslediğimiz hayvanlardan süt verimi bekleyemeyiz. Hayvandan yüksek süt verimi silaj sayesinde oluyor" dedi.

Edirne çiftçisi silajlık mısırlarını biçiyor

Edirne çiftçisi silajlık mısırlarını biçiyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.